на перший погляд рецепт здається складним, але насправді приготування легке і займає мало часу, при цьому виглядає блюдо як ресторанне. Приготуйте креветки з брокколі до святкового столу і здивуєте гостей!
інгредієнти
порції:
-
+
- для креветок:
- Креветки великі очищені 500 г
- Майонез 60 г
- згущене молоко 3 столові ложки
- рисовий оцет ¼ чайної ложки
- сіль 1 щіпка
- кукурудзяний крохмаль 40 г
- Мед (за бажанням) 2 чайні ложки
- для горіхів в глазурі:
- волоський горіх 15 шт
- рапсове масло 650 мл
- Вода 2 столові ложки
- цукор 2 столові ложки
- сіль 1 щіпка
- для брокколі:
- брокколі 250 г
- Масло рослинне 1 чайна ложка
- сіль 1 чайна ложка
на порцію
калорії:
398
ккал
білки:
19
г
жири:
26
г
вуглеводи:
22
г
кроки
-
очистіть горіхи від шкаралупи, розділіть на половинки. У невелику каструлю влийте рапсове масло і поставте розігріватися на сильний вогонь. Коли масло розігріється до 160 градусів, опустіть в нього горіхи і обсмажте протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору.
-
поки масло розігрівається, в ковші з товстим дном змішайте цукор, воду і дрібку солі і поставте на невеликий вогонь на 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Виловіть горіхи з масла шумівкою і перенесіть в отриманий цукровий сироп.
-
помішуйте горіхи в сиропі до тих пір, поки в ковші не залишиться рідини і горіхи повністю не покриються сиропом з усіх боків.
-
потім викладіть горіхи на пергамент на відстані один від одного.
-
для приготування соусу змішайте згущене молоко з майонезом і рисовим оцтом, додайте дрібку солі і мед за бажанням. Ретельно перемішайте і залиште настоюватися при кімнатній температурі.
-
підготуйте креветки. Для цього очистіть їх від панцира, промийте, обсушити паперовим рушником, на спинці зробіть надріз гострим ножем.
-
Обваляйте креветки в кукурудзяному крохмалі.
-
брокколі розділіть на суцвіття. У сотейник або вок налийте воду, доведіть її до кипіння. Додайте по чайній ложці олії і солі. У киплячу воду опустіть брокколі і варіть протягом 30 секунд, потім перекладіть шумівкою в миску з крижаною водою на 10 секунд. Це допоможе зберегти яскравий зелений колір. Не тримайте брокколі в холодній воді довше декількох секунд, щоб капуста залишилася теплою.
-
розігрійте те ж масло, в якому ви смажили горіхи, до 170-180 градусів. Обережно викладіть в нього креветки в крохмалі. Смажте близько 3 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
-
виловіть креветки шумівкою з масла і помістіть в глибоку миску.
-
залийте заздалегідь приготованим соусом. Ретельно і швидко перемішайте.
-
Зберіть блюдо. Для подачі візьміть плоску велику тарілку. У центр викладіть креветки в соусі, навколо них розподіліть суцвіття брокколі. Зверху додайте волоські горіхи в глазурі.
вибір і заміна інгредієнтів
рапсове масло можна замінити на будь-яке інше рослинне, наприклад на кокосове нерафінована. Кокосове масло стійке до високих температур, тому при смаженні на ньому майже не виділяються токсичні речовини. Аромат кокоса тільки доповнить і поліпшить це блюдо.
якщо у вас немає можливості купити рисовий оцет, то можна його замінити на підсолоджений яблучний.