⏰ Креветки з брокколі: покроковий рецепт і фото приготування

Готуємо цікаву і смачну закуску-смажені креветки з брокколі

40:00
Спробуйте незвичайне блюдо китайської кухні-смажені креветки з брокколі і волоським горіхом в цукровій глазурі. Жодне свято або банкет в Китаї не обходиться без цієї закуски.

на перший погляд рецепт здається складним, але насправді приготування легке і займає мало часу, при цьому виглядає блюдо як ресторанне. Приготуйте креветки з брокколі до святкового столу і здивуєте гостей!

інгредієнти
порції: - + 6
  • для креветок:
  • Креветки великі очищені 500  г
  • Майонез 60  г
  • згущене молоко 3 столові ложки
  • рисовий оцет ¼  чайної ложки
  • сіль 1  щіпка
  • кукурудзяний крохмаль 40  г
  • Мед (за бажанням) 2  чайні ложки
  • для горіхів в глазурі:
  • волоський горіх 15  шт
  • рапсове масло 650  мл
  • Вода 2 столові ложки
  • цукор 2 столові ложки
  • сіль 1  щіпка
  • для брокколі:
  • брокколі 250  г
  • Масло рослинне 1  чайна ложка
  • сіль 1  чайна ложка
на порцію
калорії: 398 ккал
білки: 19 г
жири: 26 г
вуглеводи: 22 г
кроки
40  хв. друк
  • добавляем орехи в масло
    очистіть горіхи від шкаралупи, розділіть на половинки. У невелику каструлю влийте рапсове масло і поставте розігріватися на сильний вогонь. Коли масло розігріється до 160 градусів, опустіть в нього горіхи і обсмажте протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору.
  • достаем орехи шумовкой
    поки масло розігрівається, в ковші з товстим дном змішайте цукор, воду і дрібку солі і поставте на невеликий вогонь на 3-5 хвилин, періодично помішуючи. Виловіть горіхи з масла шумівкою і перенесіть в отриманий цукровий сироп.
  • смешиваем с сиропом
    помішуйте горіхи в сиропі до тих пір, поки в ковші не залишиться рідини і горіхи повністю не покриються сиропом з усіх боків.
  • грецкие орехи в глазури
    потім викладіть горіхи на пергамент на відстані один від одного.
  • смешиваем соус
    для приготування соусу змішайте згущене молоко з майонезом і рисовим оцтом, додайте дрібку солі і мед за бажанням. Ретельно перемішайте і залиште настоюватися при кімнатній температурі.
  • чистим и надрезаем креветки
    підготуйте креветки. Для цього очистіть їх від панцира, промийте, обсушити паперовим рушником, на спинці зробіть надріз гострим ножем.
  • покриваем креветки крахмалом
    Обваляйте креветки в кукурудзяному крохмалі.
  • варим брокколи
    брокколі розділіть на суцвіття. У сотейник або вок налийте воду, доведіть її до кипіння. Додайте по чайній ложці олії і солі. У киплячу воду опустіть брокколі і варіть протягом 30 секунд, потім перекладіть шумівкою в миску з крижаною водою на 10 секунд. Це допоможе зберегти яскравий зелений колір. Не тримайте брокколі в холодній воді довше декількох секунд, щоб капуста залишилася теплою.
  • помещаем креветки в масло
    розігрійте те ж масло, в якому ви смажили горіхи, до 170-180 градусів. Обережно викладіть в нього креветки в крохмалі. Смажте близько 3 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
  • обжаренние креветки
    виловіть креветки шумівкою з масла і помістіть в глибоку миску.
  • смешиваем с соусом
    залийте заздалегідь приготованим соусом. Ретельно і швидко перемішайте.
  • готовое блюдо
    Зберіть блюдо. Для подачі візьміть плоску велику тарілку. У центр викладіть креветки в соусі, навколо них розподіліть суцвіття брокколі. Зверху додайте волоські горіхи в глазурі.

вибір і заміна інгредієнтів

рапсове масло можна замінити на будь-яке інше рослинне, наприклад на кокосове нерафінована. Кокосове масло стійке до високих температур, тому при смаженні на ньому майже не виділяються токсичні речовини. Аромат кокоса тільки доповнить і поліпшить це блюдо.

якщо у вас немає можливості купити рисовий оцет, то можна його замінити на підсолоджений яблучний.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?