⏰ Донбурі з креветками: рецепт з покроковими фото приготування

Як приготувати донбурі-японське блюдо з креветками і рисом

00:00
Донбурі "Темпура" - ніжні хрусткі креветки і овочі, приготовані в клярі, з відвареним рисом. Блюдо подається на обід або вечерю в поєднанні з місо-супом, соусом і чашкою ароматного японського чаю.

Донбурі з японської перекладається як» миска " і являє собою будь-яку страву, що подається поверх рису (і, відповідно до своєї назви, зазвичай у величезній мисці).

корисно знати! Темпура також відноситься до категорії страв японської кухні. Риба, морепродукти або овочі умочують в кляр і готуються у великій кількості масла. В основному темпура подається зі специфічними соусами.

інгредієнти
порції: - + 4
  • для смаження:
  • великі креветки 12  шт
  • картопля 1  шт
  • цибуля Біла солодка 1  шт
  • брокколі 2  суцвіття
  • гливи 200  г
  • рослинна олія для смаження  
  • Для клярі:
  • крижана вода 400  мл
  • борошно 150  г
  • кукурудзяний крохмаль 2 столові ложки
  • яєчний жовток 2  шт
  • для подачі:
  • Рис відварний 1  кг
  • Бульйон Дасі 160  мл
  • соєвий соус 2 столові ложки
  • Мірін 2 столові ложки
  • Редька дайкон (за бажанням) 1  шт
на порцію
калорії: 789 ккал
білки: 18 г
жири: 37 г
вуглеводи: 96 г
кроки
60  хв. друк
  • ингредиенти для донбури
    підготуйте інгредієнти. Картопля очистіть від шкірки і наріжте тонкими кружечками. Лук наріжте кільцями. Креветки очистіть від панцира і видаліть стравохід. Брокколі розріжте на великі шматочки. Якщо ви використовуєте редьку, натріть її і паперовими рушниками видаліть зайву вологу.
  • смешиваем соус
    приготуйте соус для вмочування, змішавши в мисці бульйон дасі, соєвий соус і Мірін. На цьому етапі можна також відварити рис, дотримуючись інструкції на упаковці.
  • разделяем брокколи
    переконайтеся, що суцвіття брокколі відносно дрібні, інакше вони не встигнуть прожаритися до того часу, як кляр буде готовий.
  • нарезаем гриби
    промийте гливи і розріжте на невеликі шматочки. Обсушити паперовим рушником, щоб позбутися від зайвої вологи.
  • надрезаем креветки
    очищені креветки злегка надріжте гострим ножем, щоб вони лежали рівно. Приберіть їх в холодильник до смаження.
  • добавляем яйцо к муке
    далі зробіть кляр. Змішайте крижану воду, пшеничне борошно, крохмаль і яєчні жовтки до однорідної маси.
  • смешиваем кляр
    охолодіть тісто в холодильнику протягом декількох хвилин.
  • обмакиваем брокколи в кляр
    наповніть невелику, але глибоку каструлю (або сковороду) наполовину рослинним маслом. Поставте її на середньо-сильний вогонь і розігрійте. Поки масло прожарюється до температури 180-190 градусів, овочі, гриби і креветки опустіть в охолоджений кляр так, щоб він повністю покрив продукт. Краще це робити за допомогою паличок або щипців, якими необхідно захопити «хвостик» інгредієнта, що опускається в кляр.
  • жарим ингредиенти в кляре
    обсмажуйте всі продукти партіями по 3-4 штуки по 45-90 секунд, перевертаючи кожен овоч або морепродукт 3-4 рази.
  • перекладиваем на решетку
    Коли овочі, гриби і креветки стануть злегка золотистими і спливуть на поверхню каструлі, можна буде перекласти їх на решітку.
  • готовие овощи и креветки в кляре
    регулюйте температуру в міру необхідності між партіями, коли ви додаєте холодні продукти в масло. Масло має бути досить гарячим, щоб приготування темпури не зайняло занадто багато часу, але не настільки гарячим, щоб інгредієнти відразу ж набували золотистий Колір.
  • готовий донбури с креветками
    щоб зібрати домбурі, покладіть в кожну тарілку порцію відвареного рису. Зверху викладіть овочі і кілька креветок. Подавайте з приготованим соусом і тертою редькою (за бажанням).

вибір і заміна інгредієнтів

бульйон дасі (Хондаші) - основа для всіх японських супів і соусів. В основному його готують з сушених пластівців тунця. Придбати сухий рибний бульйон можна в спеціалізованих магазинах або замовити в інтернет-маркетах. У рецепті вказані грами для вже розведеного (дивіться інструкцію на упаковці).

в оригіналі використовується солодка картопля, але, якщо у вас не вийде його знайти, використовуйте звичайний.

Редьку дайкон можна замінити на редис або зелену редьку.

як приготувати легку і хрустку темпуру

щоб темпура вийшла смачною, рекомендуємо дотримуватися наступних порад:

  • Тримайте кляр холодним! Це допоможе йому прилипнути до того, що ви смажите.
  • охолодіть креветки, як тільки закінчите їх чистити, щоб вони не придбали світло-оранжевий колір через кімнатної температури.
  • використовуйте дві пари паличок або посуду. Одна для смаження, інша для вмочування, щоб уникнути попадання зайвого клярі в каструлю для смаження. Використовуйте сито з дрібною сіткою, щоб періодично видаляти зайвий осад з масла.
  • не смажте продукти занадто довго. Для приготування інгредієнтів потрібно дуже мало часу, тому що темпура ніколи не повинна бути занадто коричневою. Для овочів досить 45-90 секунд і декількох перевертань, а коли креветки спливають і стають злегка золотисто-помаранчевими, вони готові.
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?