⏰ локшина з креветками і овочами: рецепт з покроковими фото

Рецепт приготування локшини з креветками і овочами по-китайськи

55:00
У цьому рецепті використовуються три різних види локшини:» локшина "з цукіні,» локшина" з моркви і фунчоза (скляна локшина). Фунчоза практично не має смаку, але при варінні в курячому бульйоні вона вбирає в себе весь його чудовий аромат. У той же час сильний солоний смак сушених креветок відмінно поєднується з більш ніжним смаком і текстурою свіжих креветок і овочів.

в кінцевому підсумку виходить одночасно легке, корисне, дуже ароматне і неймовірно смачна страва.

інгредієнти
порції: - + 4
  • Великі очищені креветки 350  г
  • Суха локшина (фунчоза) 250  г
  • сушені креветки 10  г
  • цукіні 1  шт
  • морквина 1  шт
  • курячий бульйон 500  мл
  • невелика цибулина 1  шт
  • часник 3  зубчики
  • зелена цибуля 1  головка
  • Шаосинское (або інше рисове) вино 1  чайна ложка
  • соєвий соус 2  чайні ложки
  • кунжутне масло ½  чайної ложки
  • рослинна олія 1  столова ложка
  • сіль 1  чайна ложка
  • цукор ½  чайної ложки
  • білий або чорний перець 1  щіпка
  • свіжа кінза для гарніру( за бажанням)  
на порцію
калорії: 427 ккал
білки: 33 г
жири: 7 г
вуглеводи: 58 г
кроки
55  хв. друк
  • замачиваем фунчозу
    Фунчозу перед приготуванням потрібно замочити на 30 хвилин в теплій воді. Підготуйте і інші інгредієнти: овочечисткою поріжте моркву і цукіні довгою соломкою, кубиками наріжте цибулю, подрібніть часник і зелену цибулю.
  • обжариваем сушение креветки и лук
    розігрійте вок або велику сковорідку на середньо-сильному вогні і додайте рослинне масло, цибулю, часник і сушені креветки. Смажте, поки цибуля не стане напівпрозорим.
  • добавляем куриний бульон
    додайте вино і смажте ще 30 секунд. Додайте курячий бульйон, сіль і цукор.
  • добавляем стеклянную лапшу
    потім відразу ж додайте фунчозу. Зменшіть вогонь до низького і дайте всьому кипіти близько 10 хвилин.
  • добавляем морковку
    додайте порізану моркву.
  • добавляем цуккини
    додайте соломку цукіні, соєвий соус, кунжутне масло і білий перець. Підніміть вогонь до середнього і готуйте ще 5-10 хвилин, щоб майже вся рідина википіла. Якщо ви любите більш рідкі страви, можна додати більше курячого бульйону.
  • добавляем креветки
    додайте креветки і зелену цибулю і готуйте ще 2 хвилини, поки креветки не прожаряться.
  • готовая лапша с креветками и овощами
    посипте кінзою і подавайте. Смачного!
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?