в кінцевому підсумку виходить одночасно легке, корисне, дуже ароматне і неймовірно смачна страва.
інгредієнти
порції:
-
+
- Великі очищені креветки 350 г
- Суха локшина (фунчоза) 250 г
- сушені креветки 10 г
- цукіні 1 шт
- морквина 1 шт
- курячий бульйон 500 мл
- невелика цибулина 1 шт
- часник 3 зубчики
- зелена цибуля 1 головка
- Шаосинское (або інше рисове) вино 1 чайна ложка
- соєвий соус 2 чайні ложки
- кунжутне масло ½ чайної ложки
- рослинна олія 1 столова ложка
- сіль 1 чайна ложка
- цукор ½ чайної ложки
- білий або чорний перець 1 щіпка
- свіжа кінза для гарніру( за бажанням)
на порцію
калорії:
427
ккал
білки:
33
г
жири:
7
г
вуглеводи:
58
г
кроки
-
Фунчозу перед приготуванням потрібно замочити на 30 хвилин в теплій воді. Підготуйте і інші інгредієнти: овочечисткою поріжте моркву і цукіні довгою соломкою, кубиками наріжте цибулю, подрібніть часник і зелену цибулю.
-
розігрійте вок або велику сковорідку на середньо-сильному вогні і додайте рослинне масло, цибулю, часник і сушені креветки. Смажте, поки цибуля не стане напівпрозорим.
-
додайте вино і смажте ще 30 секунд. Додайте курячий бульйон, сіль і цукор.
-
потім відразу ж додайте фунчозу. Зменшіть вогонь до низького і дайте всьому кипіти близько 10 хвилин.
-
додайте порізану моркву.
-
додайте соломку цукіні, соєвий соус, кунжутне масло і білий перець. Підніміть вогонь до середнього і готуйте ще 5-10 хвилин, щоб майже вся рідина википіла. Якщо ви любите більш рідкі страви, можна додати більше курячого бульйону.
-
додайте креветки і зелену цибулю і готуйте ще 2 хвилини, поки креветки не прожаряться.
-
посипте кінзою і подавайте. Смачного!