це традиційна техніка приготування страви шляхом швидкого обсмажування в розпеченому маслі в сотейнику або воке. При цьому м'ясо креветки зберігає в собі весь сік, вони виходять хрусткі зовні і дуже ніжні всередині.
використовуйте креветки з головою і панциром, щоб вони вийшли максимально соковитими.
інгредієнти
порції:
-
+
- середні креветки 450 г
- зелена цибуля( цибулина зі стрілкою) 2 шт
- корінь імбиру 3 скибочки
- Шаосинское вино 1 столова ложка
- курячий бульйон 120 мл
- цукор 1 чайна ложка
- чорний рисовий оцет ¼ чайної ложки
- рапсове масло для смаження 250 мл
- кунжутне масло 1 чайна ложка
- сіль за смаком
на порцію
калорії:
284
ккал
білки:
24
г
жири:
20
г
вуглеводи:
2
г
кроки
-
підготуйте креветки. За допомогою кухонних ножиць обріжте ніжки.
-
далі подрежьте хвостик кожної креветки.
-
зробіть зубочисткою отвір зверху на спинці і видаліть стравохід. Не знімайте при цьому панцирі. Потім промийте і обсушити креветки.
-
влийте масло для смаження в вок, нагрівайте до тих пір, поки воно не почне диміти. Акуратно викладіть половину креветок в сковороду і швидко обсмажте протягом 10 секунд.
-
виловіть креветки шумівкою, відкладіть. Другу частину креветок обсмажте точно так же.
-
Дайте маслу знову добре нагрітися і обсмажте все креветки ще раз приблизно по 10 секунд.
-
металевою шумівкою виловіть креветки з масла. Масло злийте в жароміцний ємність. Залиште в воке тільки близько столової ложки.
-
зменшіть вогонь до мінімуму, до залишився маслу додайте кружечки свіжого імбиру і білі частини зеленої цибулі. Потомите 2 хвилини.
-
далі влийте в вокал вино, бульйон, рисовий оцет і цукор. Додайте вогонь і доведіть суміш до кипіння. Потім помішуйте протягом 30 секунд, поки соус трохи не зменшиться в об'ємі.
-
виловіть шумівкою зелену цибулю і імбир. Викладіть в вок креветки, додайте ложку кунжутного масла. Посоліть за смаком. Смажте протягом 10 секунд, поки всі креветки не будуть покриті соусом.
-
викладіть креветки на блюдо і подавайте.
вибір і заміна інгредієнтів
якщо немає Шаосинского вина, то замість нього можна додати біле сухе з дрібкою цукру або будь-рисове вино. Замість курячого можна взяти будь-який інший м'ясний нежирний або овочевий бульйон. Якщо у вас не виходить знайти чорний рисовий оцет, то замість нього змішайте в рівних пропорціях звичайний оцет і соєвий соус, додайте дрібку цукру.