⏰ як смачно посмажити креветки на сковороді: рецепт з покроковими фото

Як смачно посмажити креветки на сковороді всього за 25 хвилин

25:00
Приготуйте смачну закуску, рецепт якої прийшов до нас з Китаю. Китайці називають це блюдо "креветки стир-фрай".

це традиційна техніка приготування страви шляхом швидкого обсмажування в розпеченому маслі в сотейнику або воке. При цьому м'ясо креветки зберігає в собі весь сік, вони виходять хрусткі зовні і дуже ніжні всередині.

використовуйте креветки з головою і панциром, щоб вони вийшли максимально соковитими.

інгредієнти
порції: - + 4
  • середні креветки 450  г
  • зелена цибуля( цибулина зі стрілкою) 2  шт
  • корінь імбиру 3  скибочки
  • Шаосинское вино 1  столова ложка
  • курячий бульйон 120  мл
  • цукор 1  чайна ложка
  • чорний рисовий оцет ¼  чайної ложки
  • рапсове масло для смаження 250  мл
  • кунжутне масло 1  чайна ложка
  • сіль за смаком  
на порцію
калорії: 284 ккал
білки: 24 г
жири: 20 г
вуглеводи: 2 г
кроки
25  хв. друк
  • обрезаем ножки креветок
    підготуйте креветки. За допомогою кухонних ножиць обріжте ніжки.
  • обрезаем хвостики креветок
    далі подрежьте хвостик кожної креветки.
  • удаляем кишечник у креветки
    зробіть зубочисткою отвір зверху на спинці і видаліть стравохід. Не знімайте при цьому панцирі. Потім промийте і обсушити креветки.
  • обжариваем креветки
    влийте масло для смаження в вок, нагрівайте до тих пір, поки воно не почне диміти. Акуратно викладіть половину креветок в сковороду і швидко обсмажте протягом 10 секунд.
  • достаем креветки из вока
    виловіть креветки шумівкою, відкладіть. Другу частину креветок обсмажте точно так же.
  • обжариваем креветки второй раз
    Дайте маслу знову добре нагрітися і обсмажте все креветки ще раз приблизно по 10 секунд.
  • снова перекладиваем креветки
    металевою шумівкою виловіть креветки з масла. Масло злийте в жароміцний ємність. Залиште в воке тільки близько столової ложки.
  • добавляем имбирь и лук
    зменшіть вогонь до мінімуму, до залишився маслу додайте кружечки свіжого імбиру і білі частини зеленої цибулі. Потомите 2 хвилини.
  • добавляем бульон
    далі влийте в вокал вино, бульйон, рисовий оцет і цукор. Додайте вогонь і доведіть суміш до кипіння. Потім помішуйте протягом 30 секунд, поки соус трохи не зменшиться в об'ємі.
  • обжариваем креветки в соусе
    виловіть шумівкою зелену цибулю і імбир. Викладіть в вок креветки, додайте ложку кунжутного масла. Посоліть за смаком. Смажте протягом 10 секунд, поки всі креветки не будуть покриті соусом.
  • готовие жарение креветки
    викладіть креветки на блюдо і подавайте.

вибір і заміна інгредієнтів

якщо немає Шаосинского вина, то замість нього можна додати біле сухе з дрібкою цукру або будь-рисове вино. Замість курячого можна взяти будь-який інший м'ясний нежирний або овочевий бульйон. Якщо у вас не виходить знайти чорний рисовий оцет, то замість нього змішайте в рівних пропорціях звичайний оцет і соєвий соус, додайте дрібку цукру.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?