⏰ китайські пельмені з креветками: рецепт з покроковими фото

Рецепт приготування домашніх пельменів з креветками на пару по-китайськи

20:00
Ці приготовані на пару пельмені з креветками нікого не залишать байдужими! Блюдо виходить дуже легким і дієтичним, але в той же час ситним.

саме незвичайне в цьому рецепті — це тонке прозоре тісто без звичної борошна в складі. З начинкою можна експериментувати і пробувати доповнювати різними спеціями, соусами. А замість креветок відмінно підійде риба. Якщо у вас немає пароварки, то можна зварити пельмені в мультиварці або просто у киплячій воді .

з наведеної кількості інгредієнтів вийде 18 пельменів — 6 порцій, по 3 штуки на кожну.

інгредієнти
порції: - + 6
  • для начинки:
  • середні креветки 250  г
  • устричний соус 1  чайна ложка
  • рослинна олія 1  столова ложка
  • кунжутне масло 1  чайна ложка
  • білий або чорний мелений перець 2  щіпки
  • сіль 2  щіпки
  • цукор 1  чайна ложка
  • подрібнений корінь імбиру ½  чайної ложки
  • пагони бамбука 30  г
  • для тесту:
  • пшеничний крохмаль 120  г
  • кукурудзяний крохмаль 60  г
  • окріп 300  мл
  • рослинна олія 3  чайні ложки
на порцію
калорії: 206 ккал
білки: 8 г
жири: 6 г
вуглеводи: 30 г
кроки
1 годину. 20  хв. друк
  • измельчаем креветки
    підготуйте креветки. Очистіть від панцира, промийте, обсушити. Потім подрібніть ножем.
  • добавляем соус
    у фарш з креветок влийте устричний соус і масло. Всипте сіль, перець, цукор, мелений імбир. Ретельно розмішайте, поки суміш не стане липкою.
  • смешиваем начинку для пельменей
    потім додайте подрібнені пагони бамбука, перемішайте. Накрийте кришкою і приберіть начинку в холодильник.
  • готовим тесто для пельменей
    для тіста змішайте пшеничний і кукурудзяний крохмаль, тонкою цівкою влийте окріп, швидко розмішайте. В кінці додайте масло і замісіть гладке еластичне тісто.
  • разрезаем тесто на части
    розкачайте тісто в довгу ковбаску і розріжте на 18 рівних частин. Накрийте шматочки тіста вологим рушником.
  • лепим пельмени
    Приступайте до ліплення пельменів. Візьміть шматочок тіста і тонко розкачайте в коло.
  • готовие к варке пельмени
    у центр кружечка викладіть ложку начинки і защипніть будь-яким зручним способом. Таким чином зліпите все пельмені.
  • пельмени в пароварке
    викладіть пельмені з креветками в пароварку. Готуйте протягом 6 хвилин після закипання води на сильному вогні.
  • готовие пельмени с креветками
    Подавайте пельмені гарячими з улюбленим соусом або сметаною.

Корисні поради

Використовуйте наші поради, тоді приготування буде простіше, а страва-смачніше:

  • для приготування тіста обов'язково використовуйте окріп;
  • слідкуйте за тим, щоб тісто не було занадто сухим і не тріскалося, інакше його важко буде защипувати;
  • якщо у вас маленькі креветки, можна не подрібнювати їх сильно заздалегідь, тільки розрізати навпіл;
  • пельмені за цим рецептом потрібно подавати відразу після приготування гарячими, вони не повинні остигати і розігріватися, смак вже не будуть такими ніжним і соковитим;
  • у тесті замість масла можна використовувати свиняче сало;
  • обов'язково накрийте кульки тіста вологим рушником, інакше вони висохнуть і потріскаються;
  • в пароварку постеліть тонку марлю, щоб пельмені не прилипли.

вибір і заміна інгредієнтів

якщо вам складно знайти бамбукові пагони, то сміливо кладіть в начинку будь-яку свіжу подрібнену зелень на свій смак. А устричний соус цілком можна замінити звичайним соєвим, але з додаванням цукру. Візьміть половину чайної ложки цукру на столову ложку соєвого соусу.

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?