саме незвичайне в цьому рецепті — це тонке прозоре тісто без звичної борошна в складі. З начинкою можна експериментувати і пробувати доповнювати різними спеціями, соусами. А замість креветок відмінно підійде риба. Якщо у вас немає пароварки, то можна зварити пельмені в мультиварці або просто у киплячій воді .
з наведеної кількості інгредієнтів вийде 18 пельменів — 6 порцій, по 3 штуки на кожну.
- для начинки:
- середні креветки 250 г
- устричний соус 1 чайна ложка
- рослинна олія 1 столова ложка
- кунжутне масло 1 чайна ложка
- білий або чорний мелений перець 2 щіпки
- сіль 2 щіпки
- цукор 1 чайна ложка
- подрібнений корінь імбиру ½ чайної ложки
- пагони бамбука 30 г
- для тесту:
- пшеничний крохмаль 120 г
- кукурудзяний крохмаль 60 г
- окріп 300 мл
- рослинна олія 3 чайні ложки
-
підготуйте креветки. Очистіть від панцира, промийте, обсушити. Потім подрібніть ножем.
-
у фарш з креветок влийте устричний соус і масло. Всипте сіль, перець, цукор, мелений імбир. Ретельно розмішайте, поки суміш не стане липкою.
-
потім додайте подрібнені пагони бамбука, перемішайте. Накрийте кришкою і приберіть начинку в холодильник.
-
для тіста змішайте пшеничний і кукурудзяний крохмаль, тонкою цівкою влийте окріп, швидко розмішайте. В кінці додайте масло і замісіть гладке еластичне тісто.
-
розкачайте тісто в довгу ковбаску і розріжте на 18 рівних частин. Накрийте шматочки тіста вологим рушником.
-
Приступайте до ліплення пельменів. Візьміть шматочок тіста і тонко розкачайте в коло.
-
у центр кружечка викладіть ложку начинки і защипніть будь-яким зручним способом. Таким чином зліпите все пельмені.
-
викладіть пельмені з креветками в пароварку. Готуйте протягом 6 хвилин після закипання води на сильному вогні.
-
Подавайте пельмені гарячими з улюбленим соусом або сметаною.
Корисні поради
Використовуйте наші поради, тоді приготування буде простіше, а страва-смачніше:
- для приготування тіста обов'язково використовуйте окріп;
- слідкуйте за тим, щоб тісто не було занадто сухим і не тріскалося, інакше його важко буде защипувати;
- якщо у вас маленькі креветки, можна не подрібнювати їх сильно заздалегідь, тільки розрізати навпіл;
- пельмені за цим рецептом потрібно подавати відразу після приготування гарячими, вони не повинні остигати і розігріватися, смак вже не будуть такими ніжним і соковитим;
- у тесті замість масла можна використовувати свиняче сало;
- обов'язково накрийте кульки тіста вологим рушником, інакше вони висохнуть і потріскаються;
- в пароварку постеліть тонку марлю, щоб пельмені не прилипли.
вибір і заміна інгредієнтів
якщо вам складно знайти бамбукові пагони, то сміливо кладіть в начинку будь-яку свіжу подрібнену зелень на свій смак. А устричний соус цілком можна замінити звичайним соєвим, але з додаванням цукру. Візьміть половину чайної ложки цукру на столову ложку соєвого соусу.