⏰ смажені креветки в панцирі на сковороді: рецепт з покроковими фото

Рецепт приготування смажених креветок в панцирі на сковороді

45:00
готовие жарение креветки в панцире
Обов'язково спробуйте приготувати смажені креветки в панцирі з сіллю і перцем. Їх можна подавати як хрустку закуску або в якості основного блюда з гарніром.

для суміші солі і перцю ви можете вибрати будь-який перець на свій смак або їх суміш. Сіль краще брати велику морську. Обов'язково підсмажте обидва інгредієнта, щоб суміш вийшла ще більш ароматна. У саме блюдо додавайте їх за смаком, головне дотримуватися пропорції.

смажені креветки за цим рецептом готуються дуже швидко з найпростіших продуктів, які точно є в кожному будинку.

інгредієнти
порції: - + 4
  • Для основного блюда:
  • великі креветки 450  г
  • картопляний крохмаль 3 столові ложки
  • рослинна олія 5  столових ложок
  • часник 6  зубчиків
  • зелений або червоний гострий перець 1  шт
  • для суміші солі та перцю:
  • перець горошком 2  частини
  • морська сіль 1  частина
на порцію
калорії: 308 ккал
білки: 24 г
жири: 20 г
вуглеводи: 8 г
кроки
45  хв. друк
  • очищаем креветки
    підготуйте сіль, перець і ступку. Перець горошком підсмажте на сухій сковороді на середньому вогні протягом 15 хвилин, поки він не дасть аромат. Перекладіть в ступку. У тій же сковороді обсмажте сіль до злегка золотистого кольору. Подрібніть в ступці перець і з'єднайте з остигнула сіллю. Підготуйте креветки. Для цього кухонними ножицями обріжте гострі частини з голови.
  • обрезаем ножки креветки
    потім обріжте ніжки.
  • удаляем кишечник у креветки
    зробіть невеликий надріз уздовж спини, видаліть стравохід. Промийте креветки і обсушити паперовим рушником.
  • обваливаем креветки в крахмале
    Обваляйте підготовлені креветки в крохмалі.
  • обжариваем креветки
    у чавунній сковороді нагрійте 3 столові ложки олії до 190 градусів і обсмажте креветки партіями по 30 секунд з кожного боку.
  • посипаем солью и перцем
    викладіть креветки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Посипте приготовленої сумішшю солі і перцю.
  • обжаренний чеснок
    у сковороді вок нагрійте 2 ложки олії на середньому вогні. Поки масло гріється, подрібніть ножем часник. Потім обсмажте його до золотистого кольору, весь час помішуючи. Коли часник буде готовий, викладіть його на паперовий рушник.
  • обжариваем креветки с острим перцем
    залиште в воке близько ложки масла і викладіть гострий перець, нарізаний кружечками. Вимкніть вогонь, поверніть в сковороду часник. Обсмажте перець з часником приблизно 1 хвилину. Після цього додайте в вок креветки, перемішайте 10 секунд, всипте ще трохи суміші солі і перцю.
  • готовие жарение креветки в панцире
    викладіть креветки на блюдо і подайте з рисом на пару або іншим гарніром на ваш смак.

вибір і заміна інгредієнтів

картопляний крохмаль в рецепті можна замінити на кукурудзяний.

 

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?