для суміші солі і перцю ви можете вибрати будь-який перець на свій смак або їх суміш. Сіль краще брати велику морську. Обов'язково підсмажте обидва інгредієнта, щоб суміш вийшла ще більш ароматна. У саме блюдо додавайте їх за смаком, головне дотримуватися пропорції.
смажені креветки за цим рецептом готуються дуже швидко з найпростіших продуктів, які точно є в кожному будинку.
інгредієнти
порції:
-
+
- Для основного блюда:
- великі креветки 450 г
- картопляний крохмаль 3 столові ложки
- рослинна олія 5 столових ложок
- часник 6 зубчиків
- зелений або червоний гострий перець 1 шт
- для суміші солі та перцю:
- перець горошком 2 частини
- морська сіль 1 частина
на порцію
калорії:
308
ккал
білки:
24
г
жири:
20
г
вуглеводи:
8
г
кроки
-
підготуйте сіль, перець і ступку. Перець горошком підсмажте на сухій сковороді на середньому вогні протягом 15 хвилин, поки він не дасть аромат. Перекладіть в ступку. У тій же сковороді обсмажте сіль до злегка золотистого кольору. Подрібніть в ступці перець і з'єднайте з остигнула сіллю. Підготуйте креветки. Для цього кухонними ножицями обріжте гострі частини з голови.
-
потім обріжте ніжки.
-
зробіть невеликий надріз уздовж спини, видаліть стравохід. Промийте креветки і обсушити паперовим рушником.
-
Обваляйте підготовлені креветки в крохмалі.
-
у чавунній сковороді нагрійте 3 столові ложки олії до 190 градусів і обсмажте креветки партіями по 30 секунд з кожного боку.
-
викладіть креветки на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Посипте приготовленої сумішшю солі і перцю.
-
у сковороді вок нагрійте 2 ложки олії на середньому вогні. Поки масло гріється, подрібніть ножем часник. Потім обсмажте його до золотистого кольору, весь час помішуючи. Коли часник буде готовий, викладіть його на паперовий рушник.
-
залиште в воке близько ложки масла і викладіть гострий перець, нарізаний кружечками. Вимкніть вогонь, поверніть в сковороду часник. Обсмажте перець з часником приблизно 1 хвилину. Після цього додайте в вок креветки, перемішайте 10 секунд, всипте ще трохи суміші солі і перцю.
-
викладіть креветки на блюдо і подайте з рисом на пару або іншим гарніром на ваш смак.
вибір і заміна інгредієнтів
картопляний крохмаль в рецепті можна замінити на кукурудзяний.