свіжа хрустка зелень, морква, локшина і ароматні креветки — все це загортається в тонкі листи рисового паперу, а потім вмочується в гострий соус на основі арахісової пасти.
За цим рецептом виходить 16 ролів, по 2 на порцію.
інгредієнти
порції:
-
+
- для ролів:
- почищені середні креветки 500 г
- рисовий папір 16 листів
- рисова локшина 120 г
- морква 1 шт
- часник 2 зубчики
- цукор 1 чайна ложка
- рибний соус 1 столова ложка
- паростки гороху або квасолі (мікрозелень) 120 г
- зелена цибуля 1 головка
- базилік 1 пучок
- кінза 1 пучок
- М'ята 1 пучок
- сік 1 лайма
- сіль і перець за смаком
- для соусу:
- арахісова паста 3 столові ложки
- гаряча вода 80 мл
- Масло чилі( або часниковий соус чилі) 2 чайні ложки
- соєвий соус 1 столова ложка
- часник 1 зубчик
- цукор 1 чайна ложка
на порцію
калорії:
278
ккал
білки:
18
г
жири:
6
г
вуглеводи:
38
г
кроки
-
почніть з приготування соусу. Перемішайте арахісову пасту і гарячу воду до однорідності. Потім додайте інші інгредієнти соусу (часник потрібно дрібно порізати або пропустити через прес). Відкласти убік.
-
підготуйте інші інгредієнти. Дрібно подрібніть часник. Морквину почистіть і поріжте соломкою. Наріжте на приблизно такі ж шматки зелену цибулю. Змішайте в тарілці мікрозелень, моркву і цибулю. Креветки почистіть, посипте сіллю і перцем за смаком. Рисову локшину відваріть відповідно до інструкції на упаковці, потім промийте під холодною водою.
-
розігрійте чавунну сковороду на сильному вогні до диму. Обсмажте креветки, перевертаючи один або два рази, поки вони не стануть рожевими і не прожаряться (близько 2 хвилин). Відкласти убік.
-
до суміші моркви, цибулі і паростків додайте часник, цукор, рибний соус і сік лайма.
-
наповніть тарілку наполовину теплою водою. Занурте в воду рисовий папір і потримайте її там близько 5 секунд.
-
після закінчення 5 секунд відразу ж витягніть папір з води і покладіть її на чисту робочу поверхню. Почніть з викладання декількох креветок горизонтально по центру.
-
зверху креветок викладіть рисову локшину.
-
зверху викладайте суміш з овочів, а також порізану зелень (базилік, кінзу і м'яту).
-
складіть бічні сторони паперу поверх начинки.
-
потім згорніть знизу вгору.
-
покладіть на блюдо для сервірування. Продовжуйте, поки не зберете всі роли. Подавайте з приготованим соусом!