⏰ Спрінг-роли з креветками: рецепт з покроковими фото

Як приготувати домашні спринг-роли з креветками

00:00
Ці прості в'єтнамські спринг-роли з креветками-освіжаюча і смачна закуска. Це дуже легке блюдо, яке відмінно підійде для свята або вечірки.

свіжа хрустка зелень, морква, локшина і ароматні креветки — все це загортається в тонкі листи рисового паперу, а потім вмочується в гострий соус на основі арахісової пасти.

За цим рецептом виходить 16 ролів, по 2 на порцію.

інгредієнти
порції: - + 8
  • для ролів:
  • почищені середні креветки 500  г
  • рисовий папір 16  листів
  • рисова локшина 120  г
  • морква 1  шт
  • часник 2  зубчики
  • цукор 1  чайна ложка
  • рибний соус 1  столова ложка
  • паростки гороху або квасолі (мікрозелень) 120  г
  • зелена цибуля 1  головка
  • базилік 1  пучок
  • кінза 1  пучок
  • М'ята 1  пучок
  • сік 1 лайма  
  • сіль і перець за смаком  
  • для соусу:
  • арахісова паста 3 столові ложки
  • гаряча вода 80  мл
  • Масло чилі( або часниковий соус чилі) 2  чайні ложки
  • соєвий соус 1  столова ложка
  • часник 1  зубчик
  • цукор 1  чайна ложка
на порцію
калорії: 278 ккал
білки: 18 г
жири: 6 г
вуглеводи: 38 г
кроки
60  хв. друк
  • соус из арахисовой пасти
    почніть з приготування соусу. Перемішайте арахісову пасту і гарячу воду до однорідності. Потім додайте інші інгредієнти соусу (часник потрібно дрібно порізати або пропустити через прес). Відкласти убік.
  • ингредиенти для спринг-роллов
    підготуйте інші інгредієнти. Дрібно подрібніть часник. Морквину почистіть і поріжте соломкою. Наріжте на приблизно такі ж шматки зелену цибулю. Змішайте в тарілці мікрозелень, моркву і цибулю. Креветки почистіть, посипте сіллю і перцем за смаком. Рисову локшину відваріть відповідно до інструкції на упаковці, потім промийте під холодною водою.
  • обжариваем креветки
    розігрійте чавунну сковороду на сильному вогні до диму. Обсмажте креветки, перевертаючи один або два рази, поки вони не стануть рожевими і не прожаряться (близько 2 хвилин). Відкласти убік.
  • овощная смесь
    до суміші моркви, цибулі і паростків додайте часник, цукор, рибний соус і сік лайма.
  • замачиваем рисовую бумагу
    наповніть тарілку наполовину теплою водою. Занурте в воду рисовий папір і потримайте її там близько 5 секунд.
  • викладиваем креветки
    після закінчення 5 секунд відразу ж витягніть папір з води і покладіть її на чисту робочу поверхню. Почніть з викладання декількох креветок горизонтально по центру.
  • викладиваем рисовую лапшу
    зверху креветок викладіть рисову локшину.
  • викладиваем овощи и зелень
    зверху викладайте суміш з овочів, а також порізану зелень (базилік, кінзу і м'яту).
  • заворачиваем спринг-ролл с боков
    складіть бічні сторони паперу поверх начинки.
  • сворачиваем ролл с креветками
    потім згорніть знизу вгору.
  • готовие спринг-ролли с креветками
    покладіть на блюдо для сервірування. Продовжуйте, поки не зберете всі роли. Подавайте з приготованим соусом!
поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?