як варити компот з апельсинів
продукти
Апельсини — 6 штук
ванілін — 5 грам
цукор — 100 грам
Вода — 2 літри
як варити компот з апельсинів
1. Добре вимити 6 апельсинів під проточною водою.
2. З апельсинів акуратно зняти цедру, намагаючись при цьому не знімати білу м'якоть, щоб компот не гірчить.
3. Очистити апельсини від білої м'якоті.
4. Апельсини розділити на часточки і прибрати з них кісточки (якщо вони є).
5. Часточки нарізати на шматочки.
6. У каструлю влити 2 літри води і довести до кипіння.
7. Додати в каструлю 100 грам цукру і зняту цедру.
8. Варити компот протягом 15 хвилин.
9. У компот додати нарізані часточки апельсина і підігріти до температури 80 градусів.
10. Дати компоту настоятися протягом 20 хвилин і через цей час компот можна вживати.
Фкуснофакти
— якщо до компоту з апельсина додати не просто цедру апельсина, а подрібнені апельсинові кірки, компот на смак вийде злегка гірким і нагадує гіркий мармелад за смаком.
— цукор в компоті з апельсина можна замінити 70 грамами меду, тоді компот буде більш ароматним.
— до компоту з апельсинів можна додати трохи лимона або лимонної кислоти.
— якщо до компоту з апельсинів додати 100 грам журавлини, 3 палички кориці, 6 зірочок бадьяна, вийде пряний зимовий напій.
— Компот з апельсинів зберігається в холодильнику 1-2 дні.
— вартість апельсинів в середньому в Києві на липень 2020 року — 65 грн./кілограм.
— калорійність компоту з апельсина — 57 ккал/100 грам.