Компот з апельсинів і лимонів
Продукти
Лимон — 1 штука
Апельсин — 1 штука
Вода — 4 літри
цукор — 3 столових ложки
Мед — 3 столових ложки
як варити компот з апельсинів і лимонів
1. Апельсин і лимон ретельно промити, видалити всі кісточки і нарізати тонкими кружечками.
2. Скласти всі продукти в каструлю, засипати 3 столовими ложками цукру і трохи придушити їх виделкою, щоб почали давати сік.
3. Додати в каструлю до цитрусам 4 літри холодної води, поставити на вогонь і закип'ятити.
4. Після того як компот охолоне приблизно до 40 градусів, додати 3 столові ложки меду (якщо покласти його відразу в окріп, то зникнуть всі корисні властивості бджолиного продукту).
5. Дати компоту остудитися і можна вживати.
Компот з апельсинів і лимонів
продукти
Лимон — 2 штуки
Апельсин — 2 штуки
цукровий пісок — 3/4 склянки
Вода — 1,5 літра
Як варити варення з апельсинів і лимонів
1. Вимити по 2 штуки апельсина і лимона під струменем холодної води.
2. Порізати цитруси на великі часточки і видалити з них насіння.
3. Налити в каструлю 1,5 літра води, додати нарізані апельсини і лимони і прокип'ятити пару-трійку хвилин.
4. Додати в гарячий відвар 3/4 склянки цукру (той, хто любить солодше — можна стакан) і розмішати його до повного розчинення. Перед подачею до столу компот процідити і поставити охолоджуватися. Можна пригощатися.