⏰ як зварити компот з глоду-способи зробити заготовку на зиму і швидкий рецепт в каструлі і в мультиварці

Скільки варити компот з глоду

15:00
Компот з глоду готується в каструлі 15 хвилин + 10 годин для настоювання.

в мультиварці компот з глоду готується 15 хвилин + 10 годин для настоювання.

Як варити компот з глоду

продукти
на 1,5 літра компоту
Вода — 1 літр
глід — 650 грам
цукор — 300 грам

підготовка продуктів
1. Стиглі плоди глоду вимити, розрізати навпіл кожну ягоду, видалити насіння.
2. Ягоди промити під проточною водою. Дати воді стекти.

приготування компоту з глоду в каструлі
1. Налити воду в каструлю. Додати цукор.
2. Акуратно розмішуючи цукор, підігріти воду до температури 85 градусів. На це піде 10 хвилин.
3. Опустити в отриманий сироп плоди глоду і довести компот до кипіння протягом 5 хвилин.
4. Після закипання компоту, каструлю зняти з вогню і залишити на 10 годин. приготування компоту з глоду в мультиварці
1. Воду вилити в чашу мультиварки. Додати цукор, акуратно розмішати і включити мультиварку в режимі варіння/Гасіння на 10 хвилин.
2. Додати в сироп глід, закрити кришку і продовжити варити компот в режимі варіння/Гасіння ще 5 хвилин.
3. Отриманий компот залишити в мультиварці на 10 годин.
через 10 годин компот процідити від ягід використовуючи друшляк, довести до кипіння. У каструлі на це піде 10 хвилин. Мультиварку включити на 10 хвилин в режимі варіння/Гасіння і довести компот до кипіння.

готовий компот розлити в чисті банки і закатати.

Фкуснофакти

— для зберігання компоту з глоду підійде прохолодне темне місце.

— у холодильнику компот з глоду може зберігатися не більше 3 діб.

— для приготування компоту з глоду підходять визріли, але не перезрілі плоди.

— цукровий сироп можна повністю або частково замінити яблучним соком без м'якоті.

— плоди глоду містять урсолову кислоту, яка має протизапальну, протимікробну, протипухлинну і сечогінну дію. Це одне з небагатьох рослин, яке практично не має протипоказань до застосування.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?