як варити компот з агрусу
продукти для компоту з агрусу
на 3-літрову банку
агрус — 1,2 кілограма
Вода — півлітра
цукор — 300 грам
як варити компот з агрусу
агрус наколоти за допомогою зубочисток, залити водою і варити 5 хвилин після закипання. Ягоди перекласти в стерилізовані банки. Приготувати сироп з води, в якій варився агрус: воду налити в каструльку, всипати цукор і поставити на вогонь. Варити сироп 5 хвилин після закипання, потім залити сиропом ягоди, закатати банки з компотом і остудити. Охолоджені банки з компотом прибрати на зберігання.
Фкуснофакти
смак компоту з агрусу залежить від сорту: кислі сорти слід врівноважувати цукром або солодкими фруктами, солодкі сорти не потребують великої кількості цукру.
агрус для заготівлі компоту слід використовувати недостиглий — тоді вийде прозорий компот з яскравим смаком. Зрілий агрус рекомендується для варіння компоту на день.
так як часто смак агрусу м'який, і його можна перебити цукром, рекомендується варити компот тільки з агрусу на день, а для заготівлі компоту на зиму віддавати перевагу додавання до агрусу інші ягоди і фрукти.
Як приготувати компот з агрусу і апельсина
продукти для компоту
агрус — 1 кілограм
Апельсини — 1 штука
Вода — 1 літр
цукор — 1 кілограм
Як варити компот з агрусу і апельсина
відібрати для компоту кислі ранні ягоди агрусу. Промити агрус, обсушити, відрізати хвостики. Апельсин помити і нарізувати часточками. Закип'ятити воду, додати цукор, розмішати його і варити сироп 10 хвилин. Викласти ягоди і фрукти в сироп, варити 30 хвилин. Розкласти агрус і апельсини на дно стерилізованих банок, залити сиропом і закатати банки.