Як варити компот з полуниці і смородини
продукти
Смородина — 300 грам
Полуниця — 300 грам
цукровий пісок — 4 столові ложки
Вода — 1,7 літра
підготовка продуктів
1. 300 грам смородини і 300 грам полуниці перебрати, видалити всі листочки і гілочки.
2. Ретельно і обережно промити, щоб не розім'яти ягоди, і дати злегка обсохнути. Якщо ягоди заморожені — розморозити, але не промивати.
3. Покласти підготовлені смородину і полуницю в каструлю і засипати 4 столовими ложками цукрового піску.
1. Влити в каструлю 1,7 літра води і довести до кипіння.
2. Запустити в окріп ягоди з цукром і варити на повільному вогні протягом 30 хвилин. За цей час ягоди віддадуть весь свій аромат і смак.
3. Зняти компот з полуниці і смородини з вогню і залишити охолоджуватися до кімнатної температури.
Перед вживанням за бажанням процідити компот через сито.
Як приготувати компот з полуниці і смородини в мультиварці
1. У чашу мультиварки влити 1,7 літра води, додати підготовлені ягоди з цукром.
2. Поставити мультиварку на режим « суп» і готувати протягом 30 хвилин.
3. Зварений компот з полуниці і смородини залишити охолоджуватися до кімнатної температури, після чого вилити в графин або інший посуд.
Перед вживанням за бажанням можна процідити компот через сито.
і полуниця, і смородина (будь-яка) — досить соковиті ягоди, які дають дуже багато соку. Тому, якщо ви готуєте компот для десерту, кладіть ягід по самий верх банки.