Компот з журавлини і яблук
продукти
на 3 літри напою
журавлина — 2 склянки (300 грам)
яблука — 4 штуки (700 грам)
цукор — 1 склянка (200 грам)
Вода — 2 літри
М'ята — 1 гілочка
підготовка продуктів
1. Журавлини дві склянки вимити, використовуючи друшляк.
2. Яблука 4 штуки вимити, нарізати довільними шматочками (без серцевини).
приготування компоту
1. У каструлю скласти: журавлину, яблука, стакан цукру.
2. Влити воду.
3. Готувати компот з журавлини і яблук 5 хвилин. Вогонь — маленький. Після припинення нагрівання додати гілочку м'яти, дати 20 хвилин настоятися.
Фкуснофакти
— в компот з журавлини і яблук можна додати цедру апельсина і кілька бутонів гвоздики – напій придбає пряний екзотичний смак.
— яблучно-журавлинний компот можна зберегти на зиму. Для цього напій гарячим залити в літрові банки і стерилізувати 7 хвилин на маленькому вогні в каструлі з киплячою водою.
— для компоту можна використовувати заморожену журавлину – ягоди перед приготуванням розморожувати не треба. Для компоту підійде і сушена журавлина, якої потрібно взяти 3 столові ложки.
— щоб напій зберіг максимальну кількість вітамінів, можна зварити компот з яблук, а ягоди журавлини розчавити в чашці товкачем і додати в каструлю відразу після закінчення варіння.