⏰ як варити варення з ревеню - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з ревеню?

30:00
Варення з ревеню варити від півгодини до години . Сумарно, на приготування варення з ревеню піде 25 годин.
для приготування варення з ревеню в мультиварці знадобиться 30 хвилин .
щоб приготувати варення з ревеню в хлібопічці потрібно 30 хвилин .

як варити варення з ревеню

продукти варення з ревеню
ревінь — 1 кілограм
цукор — 1 кілограм

підготовка продуктів
1. Акуратно зняти тонку верхню шкірку з черешків.
2. Ревінь очистити від жорстких жив, ретельно промити, обсушити за допомогою паперових рушників.
3. Нарізати кубиками стороною 1 сантиметр.
4. Висипати ревінь в каструлю, засипати ревінь половиною цукру і залишити на півгодини для утворення сиропу. Якщо сиропу не утворилося, влийте трохи (1/4 склянки) води.

Як варити варення з ревеню в каструлі
1. Каструлю з ревенем поставити на тихий вогонь і варити, помішуючи, 15 хвилин після закипання, потім додати цукор, що залишився і варити ще 15 хвилин.
2. При варінні необхідно обережно перемішувати варення і знімати піну за допомогою шумівки.
3. Остудити ревенное варення, розкласти по стерилізованим банкам, закатати, остудити в положенні «догори дном», укутавши ковдрою.

приготування варення в мультиварці
1. Підготовлені живці ревеню скласти в чашу мультиварки. Зверху засипати цукром акуратно перемішати.
2. Включити мультиварку в режим Гасіння на 30 хвилин.

приготування варення в хлібопічці
1. Підготовлені живці скласти в відерце хлібопічки. Зверху засипати цукром.
2. Закрити кришкою і включити хлібопічку виставивши режим Джем на 30 хвилин.

заготівля варення з ревеню на зиму
готовий джем ще гарячим розкласти по стерильним баночках, закрутити, остудити і прибрати на зберігання.

відео

Фкуснофакти

— ревінь — їстівна рослина, яке з'являється ранньою весною одним з перших. Сезон варення — всього 1 місяць, в залежності від настання спекотної погоди: з кінця травня — середини червня.

— для варення з ревеню підходять тільки ніжні юні пагони, їх можна відрізнити по тонкій м'якій структурі черешків. В кінці сезону складно знайти ревінь без жорстких прожилок, тому його необхідно обробити: видалити прожилки по всій довжині, жорсткі підстави ревеню видалити. Листя ревеню не годяться для варіння варення.

— смак варення з ревеню — ніжно-солодкий, нагадує молоді плоди яблук; при цьому не нудотно-кислий.

— з ревенем в варення добре поєднуються апельсини, лимони, яблука, банани, полуниця.

Як варити варення з ревеню і полуниці

продукти для варіння варення
Полуниця — півкіло
ревінь — півкіло
М'ята — кілька гілочок
цукор — 1 кілограм

Як приготувати варення з ревеню з полуницею
ревінь помити і обсушити, видалити жорсткі жили, порізати шматочками товщиною 1 сантиметр. Викласти живці в миску, пересипаючи половиною цукру. Накрити ревінь і прибрати на 1 добу.
полуницю перебрати, очистити від листочків, промити, обсушити. Як і ревінь, пересипати в мисці і залишити на 12 годин.
у каструлю викласти ревінь, поставити на тихий вогонь і варити до прозорості ревеню (близько півгодини). Додати полуницю, перемішати і варити ще 30 хвилин, помішуючи і знімаючи піну.
готове варення розлити по стерилізованим банкам, закатати, остудити і прибрати на зберігання.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?