⏰ як варити печінку індички-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити печінку індички?

40:00
Печінка індички варити 30 - 40 хвилин в підсоленій воді.

Як варити печінку індички

1. Печінка індички помити в прохолодній воді.
2. У каструлю влити 2-3 літри свіжої холодної води, дочекатися закипання на сильному вогні.
3. У закипілу воду в каструлі покласти сіль — чайну ложку без гірки.
4. У підсолену воду опустити печінку індички, дати повторно закипіти, тримати на конфорці 30-40 хвилин.

Як варити печінку індички дитині

продукти
печінка індички — 400 грам
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
сіль — половина чайної ложки

Як зробити суфле з індичої печінки для дітей
1. Печінка індички помити в холодній воді.
2. Влити в каструлю 2-3 літри свіжої холодної води, дочекатися закипання на сильному вогні.
3. У закипілу воду покласти сіль, печінку індички, дати повторно закипіти, тримати на конфорці 30-40 хвилин.
4. Морквину почистити, розрізати уздовж на дві частини, цибулину почистити, не різати.
5. В окрему каструлю влити 2 літри води, на великому вогні дати закипіти.
6. Покласти в скипіла воду морквину, цибулину, тримати на вогні 15 хвилин.
7. Відварну і охолоджену печінку змолоти в блендері.
8. Покласти в блендер до печінки відварені моркву і цибулю, подрібнювати 1 хвилину.
для розігріву можна викласти печінкову суміш у форму, підігріти 10 хвилин в нагрітій до 180 градусів духовці.

паштет з вареної печінки індички

продукти
печінка індички — 800 грам
морква — 1 штука
ріпчаста цибуля — 1 голова
рослинна олія — 30 мілілітрів
вершкове масло — 40 грам
сіль — пів чайної ложки

як зробити паштет з індичої печінки
1. Печінка індички відварити і остудити.
2. Почистити цибулю, нарізати його невеликими квадратиками.
3. Морквину почистити, нашаткувати смужками товщиною кілька міліметрів, довжиною пару сантиметрів.
4. У сковорідку налити олію, на середньому вогні нагрівати пару хвилин.
5. Обсмажувати пару хвилин цибулю, додати моркву, обсмажувати 7 хвилин.
6. Заздалегідь відварену і охолоджену печінку нарізати на кубики товщиною кілька сантиметрів.
7. У блендер помістити печінку, розм'якшене вершкове масло, смажені морква, цибуля, посолити.
8. Кілька хвилин вміст блендера молоти до отримання однорідної консистенції.
9. Готовий паштет прибрати в холодильник.

печінка індички по-китайськи

продукти
печінка індички — 500 грам
голова лука
часник — 2 зубчики
соєвий соус солодкий — чверть склянки
Томатна паста — столова ложка
Мед — 1 чайна ложка
оливкова олія — 5 столових ложок
крохмаль — 1 столова ложка
Паприка — 1 чайна ложка
сіль — 1 чайна ложка

Рецепт
1. Печінка індички ретельно промити, видалити плівки і жир, порізати соломкою товщиною 1 сантиметр.
2. Для маринаду — почистити часник, подрібнити, змішати крохмаль і сіль, паприку, 2 столові ложки олії, добре перемішати.
3. Викласти шматочки печінки в маринад, прибрати в холодильник на 15 хвилин.
4. Поки маринується печінка, приготувати соус: змішати мед, соєвий соус і томатну пасту.
5. Цибулю почистити, порізати кільцями.
6. Викласти печінку на розпечену, политу маслом сковороду, періодично (раз в 3 хвилини) помішуючи. Смажити 15 хвилин.
7. Додати цибулю, смажити ще 5 хвилин.
8. Додати соус, добре розмішати, накрити кришкою і тушкувати 7 хвилин.
швидше подавати до столу разом з рисом і соєвим соусом. І задоволенням. :)

Час приготування страви — 1 годину.
вартість всіх продуктів — 125 грн. (Ціна в середньому в Києві на червень 2017 року).

Фкуснофакти

калорійність печінки індички — 162 ккал/100 грам.

вартість печінки індички — від 135 грн./кілограм (ціна в середньому в Києві на червень 2017 року).

як вибрати печінку індички
1. Перевірте її термін придатності.
2. Знайдіть на печінці спеціальне клеймо, яке ставлять після перевірки санітарні служби.
3. Колір якісної печінки індички повинен бути темнуватий. Світлий колір буває у вимоченої печінки або отриманої від старої тварини.
4. Помацайте печінку рукою — вона повинна бути волога, але не липка. Поверхня хорошої печінки гладка, однорідна, можуть зустрічатися прожилки.
5. Свіжа печінка не має неприємного кислуватого запаху.
6. Якщо є невпевненість в свіжості печінки, проткніть її ножем. У свіжого продукту з розрізу виділиться червона кров.
7. При покупці замороженої печінки перевірте, щоб лоток не був пошкоджений. Печінка повинна бути без темних плям і сірого нальоту.

— печінка індички особливо корисна людям із захворюванням крові — анемією, так як містить багато вітаміну В12. Він грає роль в процесі формування червоних кров'яних тілець. Крім того, печінка індички багата і іншими вітамінами. Вітамін А, що міститься в індичої печінки, відповідає за зір, з І Е сприяють зміцненню імунітету, РР — регулює вміст в крові холестерину, відповідає за роботу серця і кровообіг, до — сприяє засвоєнню кальцію. Завдяки цьому печінку індички рекомендують навіть для раціону маленьких дітей.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?