⏰ як варити філе стегна індички-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити філе стегна індички?

30:00
Філе вагою 500 грам варити 30 хвилин.

Як варити філе стегна індички

Продукти
Філе стегна індички — 500 грам
Лук — 1 штука
Корінь петрушки — 1 штука
Чебрець сухий — щіпка
Сіль — 1 чайна ложка

приготування
1. Шматок філе стегна індички обдати окропом (так м'ясо збереже соковитість).
2. Корінь петрушки і цибулину очистити і крупно порізати.
3. Помістити філе в каструлю (як варіант — розрізавши на порції) і залити окропом так, щоб шматок повністю під нею зник.
4. Додати в каструлю цибулю, корінь петрушки, чебрець і сіль.
5. Варити 30 хвилин, якщо філе стегна вариться порційно, то час скоротити до 20 хвилин. Під час варіння каструлю щільно не закривати, залишити невелику щілину для виходу пари.
6. Готове м'ясу дати охолонути в бульйоні – так воно вбере в себе аромати трав і коренів і його смак стане вишуканіше і тонше.

поради щодо варіння

філе стегна — в міру калорійне і дуже м'яке м'ясо, у багатьох випадках ніжніше, ніж філе грудки .

ароматні коріння доповнюють смак м'яса і надають йому неповторний аромат. Корінь петрушки з успіхом замінюється селерою. Не тільки чебрець (можна брати свіжу траву, проте класти в бульйон її краще не на початку, а за десять хвилин до закінчення приготування) добре поєднується з індичкою, але і розмарин.

логічно подати відварене філе стегна індички з помідорами, а також салатом з молодої капусти. Крім того, продукт виграшно доповнює теплі салати і запіканки.

з бульйону, що залишився після варіння філе індички, виходить відмінний соус, потрібно лише згустити його борошном, підсушеної на сухій сковорідці до золотистого кольору. Або можна прямо в цьому бульйоні зварити рис.

відварене м'ясо філе стегна індички стане вишуканою стравою, якщо його змастити сметаною і на 12 хвилин помістити в духовку, заздалегідь розігріту до 200 градусів.

Блюдо із замороженого індичого філе стегна не поступиться за смаком, виконаному з охолодженої сировини, якщо дати шматку розморозитися на верхній полиці холодильника (зазвичай на це потрібно 4 години).

поділитися з друзями
Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Сколько варить?