як варити гомілку індички в каструлі
1. Перед тим як варити, гомілку добре промити, при наявності вискубати залишки пір'я, вимити від крові.
2. Для приготування на плиті гомілку поміщаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння (прибираючи в процесі пінку), додаємо до смаку сіль, перець, лавровий лист, інші спеції і продовжуємо варити на маленькому вогні належний час.
в мультиварці
1. Помістити гомілку в чашу мультиварки, залити необхідною кількістю води і готувати в режимі «гасіння».
2. У міру приготування перші 5 хвилин прибирати пінку, додати потрібні спеції і закрити кришкою.
в пароварці
1. Вимити гомілку, викласти в паровий лоток, поставити над водою (простежити, щоб води було достатньо для 1 години варіння).
2. Варити гомілку 50 хвилин.
в скороварці
1. Варити гомілку індички в скороварці 20 хвилин, а якщо потрібен наваристий бульйон, то 30 хвилин.
2. Спустити тиск протягом 5-7 хвилин.
Фкуснофакти
— гомілку індички без кістки варити на 10 хвилин менше.
— гомілку індички має великий розмір, тому і каструля потрібна велика. Або попросити на ринку розрубати гомілку навпіл.
— вага гомілки — близько півкіло, але половина ваги — шкіра, хрящі і кістки.
— дитині гомілку індички варити, слив після закипання перший бульйон і замінивши його на свіжу воду.
— гомілку індички можна варити для дієтичних страв, а можна зварити цілком поживний і насичений смаком бульйон.
— якщо ви сумніваєтеся в чистоті купленого м'яса, то для того щоб прибрати всі шкідливі речовини, які виділяються в бульйон при варінні, першу закипілу воду можна злити, залити свіжою і варити далі до готовності.
— щоб отримати смачний бульйон, індичу гомілку необхідно заливати холодною водою і варити на маленькому вогні після закипання, прибираючи утворюється пінку.
— щоб приготувати м'ясо, як гарнір, його можна кидати в киплячу воду, не прибираючи при цьому пінку. В цьому випадку м'ясо утримує всередині всі свої смакові якості.