⏰ як варити гомілку індички - в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Скільки варити ногу індички?

30:00
На плиті і в мультиварці гомілку індички варити 40 хвилин, без кістки - півгодини.
в пароварці-50 хвилин.
у скороварці - 20-30 хвилин.

як варити гомілку індички в каструлі

1. Перед тим як варити, гомілку добре промити, при наявності вискубати залишки пір'я, вимити від крові.

2. Для приготування на плиті гомілку поміщаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння (прибираючи в процесі пінку), додаємо до смаку сіль, перець, лавровий лист, інші спеції і продовжуємо варити на маленькому вогні належний час.

в мультиварці
1. Помістити гомілку в чашу мультиварки, залити необхідною кількістю води і готувати в режимі «гасіння».
2. У міру приготування перші 5 хвилин прибирати пінку, додати потрібні спеції і закрити кришкою.

в пароварці
1. Вимити гомілку, викласти в паровий лоток, поставити над водою (простежити, щоб води було достатньо для 1 години варіння).
2. Варити гомілку 50 хвилин.

в скороварці
1. Варити гомілку індички в скороварці 20 хвилин, а якщо потрібен наваристий бульйон, то 30 хвилин.
2. Спустити тиск протягом 5-7 хвилин.

Фкуснофакти

— гомілку індички без кістки варити на 10 хвилин менше.

— гомілку індички має великий розмір, тому і каструля потрібна велика. Або попросити на ринку розрубати гомілку навпіл.

— вага гомілки — близько півкіло, але половина ваги — шкіра, хрящі і кістки.

— дитині гомілку індички варити, слив після закипання перший бульйон і замінивши його на свіжу воду.

— гомілку індички можна варити для дієтичних страв, а можна зварити цілком поживний і насичений смаком бульйон.

— якщо ви сумніваєтеся в чистоті купленого м'яса, то для того щоб прибрати всі шкідливі речовини, які виділяються в бульйон при варінні, першу закипілу воду можна злити, залити свіжою і варити далі до готовності.

— щоб отримати смачний бульйон, індичу гомілку необхідно заливати холодною водою і варити на маленькому вогні після закипання, прибираючи утворюється пінку.

— щоб приготувати м'ясо, як гарнір, його можна кидати в киплячу воду, не прибираючи при цьому пінку. В цьому випадку м'ясо утримує всередині всі свої смакові якості.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?