Як варити малиновий джем
продукти Малина — 2 кілограми цукор — 2,5 кілограма лимонна кислота — 20 грам (або сік 2 лимонів) Желатин — 7-8 грам Вода — півсклянки Як варити малиновий джем 1. Малину перебрати, викласти в емальовану каструлю. 2. Влити до малини воду, поставити каструлю на тихий вогонь. 3. Після закипання варити малину 20 хвилин, знімаючи піну, що утворюється. 4. Позбутися від кісточок: пропустити малину через сито або віджати через марлю. 5. Повернути малинову суміш в каструлю, перемішати з 2,5 кілограмами цукру і поставити на вогонь. 6. Желатин залити невеликою кількістю теплої води і перемішати. 7. Додати желатин до вариться Малині, всипати цукор, лимонку і перемішати джем. 8. Варити малиновий джем ще 3 хвилини. 9. Готовий джем розкласти по стерилізованим банкам і закрутити кришками. малиновий джем в хлібопічці 1. Малину перебрати, всипати в миску, засипати цукром і залишити на 5 годин. 2. Викласти джем в ємність хлібопічки, налаштованої на режим « Джем», і натиснути на « Старт». 3. Після закінчення приготування джем розлити по стерилізованим баночках.
Фкуснофакти
— щоб зварити малиновий джем без кісточок, після 10 хвилин варіння без цукру слід, злегка остудивши джем, протерти малину через дрібне сито або марлю. Після цього викласти ягідне пюре в каструлю, додати цукор, і уварювати джем до загустіння. Щоб перевірити густоту джему, слід капнути їм на блюдце і, дочекавшись його охолодження, круто нахилити блюдце. Якщо джем не розтікається, значить, загус. — оскільки ягоди малини не містять природних желирующих компонентів, рекомендується додати при варінні загусники, наприклад, желфікс. — При варінні малинового джему можна залишити кісточки в Малині, однак тоді малиновий джем буде більш грубої консистенції. — щоб зварити малиновий джем без желатину, необхідно варити джем без додавання води: ягоди спочатку засипати цукром, залишити на 5-6 годин (накривши рушником) при кімнатній температурі, і варити джем в ягідному соку. — зберігати малиновий джем рекомендується в невеликих баночках, тому що протягом деякого часу після відкриття великої банки джем може почати підсихати. — зберігати малиновий джем слід в прохолодному місці, з температурою не нижче -5 градусів. — щоб зберегти клейкість джему, слід лише акуратно перемішувати джем, не струшуючи і не збиваючи його при перемішуванні.