як варити яловичу гомілку
1. Голяшку вимити, при наявності зішкребти темні ділянки ножем. 2. (Необов'язковий етап). Викласти голяшку в каструлю, залити водою і залишити на 3 години — це дозволить розм'якшити шкірку і зробити бульйон більш прозорим. 3. Змінити воду, поставити на вогонь і варити гомілку 5 хвилин після закипання. 4. Змінити воду, варити гомілку 3 години, за півгодини до закінчення варіння підсолити воду.
Фкуснофакти
яловича гомілка відмінно підходить для варіння бульйонів для супу або холодцю . Кость зробить бульйон міцним і ароматним, а м'ясо рульки, незважаючи на те що вважається низькосортним, за час варіння бульйону абсолютно розм'якшиться і придбає соковитість. Інша назва яловичої рульки — голяшка. Це нижня частина яловичої ноги — від колінного суглоба до ліктьового; іншими словами, це верхня частина ноги. При цьому рулькою прийнято називати частину передньої ноги, а гомілкою — задньої. При виборі гомілки для варіння варто віддати перевагу частинам з м'ясом яскраво-червоного кольору.