⏰ як варити яловичу вирізку-в яку воду класти, коли солити, скільки варити в каструлі і скороварці

Як варити яловичу вирізку?

25:00
Яловичу вирізку варити 40 хвилин на салат, телячу - не більше 30 хвилин.

Як варити яловичу вирізку?

для супу вирізку кладуть в холодну воду і варять годину цільним шматком — бульйон вийде нежирним, але приємним, а м'ясо можна буде без зусиль розділити на волокна. Для салату яловичу вирізку можна розрізати на кілька шматків розміром з полкулака, і варити в мінімальній кількості окропу 40 хвилин.

вага вирізки — 2-3 кілограми. При вазі корови 600-700 кілограм це дуже небагато, тому вирізка вважається одним з найдорожчих типів м'яса. Що ж робити, якщо вирізка після години варіння залишилася жорсткою? — варіанта 2: або вам під виглядом вирізки продали м'ясо іншої частини, або м'ясо старе і залежане. В обох випадках досить поварити м'ясо довше — ще півгодини-годину. Як ми бачимо, вирізка вариться менше, ніж загальні правила варіння яловичини . Все-таки враховуйте, що спочатку купують вирізку для смаження і запікання.

Фкуснофакти

яловича вирізка — це саме ніжне і м'яке м'ясо яловичини, за що зване «Філ е й». Ще б пак, адже відповідні м'язи корова практично не напружує, по суті це частина м'яса під задніми ребрами. Низьке навантаження на м'язи виключає жирові прошарки і великі жили, — а значить м'ясо м'яке і ніжне, в міру волокнисте, що тримає форму, швидко готується і легко просочується будь-якими добавками — загалом, ідеальне. Як правило, яловичу вирізку купують для смаження і запікання стейків, де всі ці якості розкриваються в повну силу. Так як вирізка м'яка і без жив, з неї відмінно виходять дієтичні рагу з овочами, можна навіть спробувати зварити плов. Для дієтичних супів і салатів філе теж підійде, і для цих страв Філе яловичини потрібно обов'язково варити.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?