Як приготувати качиний бульйон
продукти
Качка — 4-6 крилець або 2 ніжки, або 300 грам шийок або крил
Лук — 1 головка
морква — 1 середнього розміру
перець чорний — 4 горошку
Рецепт
- за необхідності видалити дрібні пір'я з крил.
- промити м'ясні продукти під проточною водою.
- покласти качку в каструлю і залити холодною водою.
- Довести воду до кипіння на максимальному вогні.
- зменшити вогонь настільки, щоб вода кипіла, ледве побульківая.
- варити від 1 години до 1,5 в залежності від розміру шматків м'яса.
- у міру утворення прибирати ситом накопичилася піну (в перші 10 хвилин варіння).
- після того, як піна перестане утворюватися, додати в бульйон нарізану на дві або три частини моркву, помиту і нарізану навпіл цибулину з шкіркою.
- після години варіння додати в бульйон лавровий лист, перець горошком і зелень.
бульйон готовий. На його основі можна варити будь-які супи.
Фкуснофакти
якщо у вас є ціла качина тушка, то для бульйону можна використовувати шию, крила і кістки корпусу залишилися після оброблення — а ось якщо бульйон потрібен для м'ясного супу, то м'ясні частини теж краще покласти.
Качка досить жирна птиця з цього якщо не прибрати зайвий жир заздалегідь, то його доведеться знімати ополоником після варіння.
якщо покласти качку в холодну воду з неї виділиться більше екстрактивних речовин, але якщо закладати тушку в гарячу воду піни буде на багато менше.
готовність качки можна перевірити надрізавши її на суглобі — у недовареною качки там буде рожевий м'ясний сік. Ну і звичайно ж, у готового бульйону буде дивовижний аромат.
для того, щоб бульйон вийшов золотистого кольору моркву і цибулю перед закладкою в воду можна підпалити до чорноти на сухій сковороді.
бульйон з пекінської качки зазвичай вариться швидше, ніж бульйон з індоуткі.
для варіння бульйону ви можете використовувати тільки стебла від зелені, а пелюстки краще приберегти для прикраси готового блюда.
для того, щоб виділити ноту качиної солодощі в бульйон за 5 хвилин до готовності можна додати лимонного соку приблизно з однієї або двох часточок.