класичний бульйон Даші
продукти
Вода — 1 літр
Нібоші (сушені Японські несолоні анчоуси, можна замінити солоними анчоусами до пива) — 50 грам
Комбу (висушена ламінарія) — пластина довжиною і шириною 10 сантиметрів
сіль — пів чайної ложки
Як варити бульйон Даші з анчоусами
1. У анчоусів є хребти і голови.
2. У каструлю налити літр холодної води, покласти в неї анчоуси і лист ламінарії, помістити на конфорку на середній вогонь, дочекатися закипання.
3. Після закипання прибрати з каструлі ламінарію.
4. Бульйон з анчоусами після закипання готувати 10 хвилин на середньому вогні.
5. Застелити сито паперовими серветками, процідити через нього бульйон.
ваш бульйон Даші зварений!
бульйон Даші з порошком з стружки тунця
продукти
Кацуобусі (порошок з дрібної стружки тунця) — 400 грам
Комбу (висушена ламінарія) — пластина довжиною і шириною 10 сантиметрів
Вода — літр
сіль — за смаком
Як варити бульйон Даші з стружки тунця
1. Влити в каструлю літр холодної води, покласти пластину ламінарії, помістити на середній вогонь, дочекатися закипання.
2. Прибрати з киплячої води ламінарію.
3. Додати в каструлю з бульйоном порошок Боніто і сіль, тримати кілька хвилин на середньому вогні.
4. Прибрати каструлю з бульйоном з конфорки, дати настоятися 15 хвилин.
5. Процідити бульйон Даші через дрібне сито.
Фкуснофакти
— Даші — традиційний японський бульйон з сушено-копченої стружки тунця або анчоусів і водорості ламінарії. Даші стане в нагоді для дуже багатьох страв японської кухні, наприклад, місо супу і супу рамен .
— Кацуобусі — японська назва для сушеного і потім копченого тунця.
— для росіян найбільш звична різновид бульйону Даші з тунцем.
— Комбу — ламінарієва водорість, поширена в кухні Південно-Східної Азії. Для приготування бульйону Даші комбу розм'якшують в гарячій воді або перемелюють в порошок.
— при приготуванні бульйону Даші водорість комбу можна замінити нарізаними смужками норі, а Японські анчоуси нібоші — солоними аночусами до пива.