⏰ скільки варити консоме в каструлі. Всі правила і точний час варіння

скільки готувати консоме?

30:00
Консоме готувати близько 3,5 годин.

Як варити консоме

Продукти
яловичі кістки — 1,5 кілограма
яловичий фарш — 150 грам
яйця — 2 білка
ріпчаста цибуля — 2 голови
селера — 2 черешка
морква — 1 штука
перець горошком чорний — 1 чайна ложка (по бортик)
сіль — 1 столова ложка
Лід — 100 грам (колотий)
Вода — 6 літрів (подвійна заливка)

підготовка продуктів
1. Одну моркву і два черешки селери вимити. Розрізати на 3 частини.
2. Очистити дві цибулини, кожну розрізати навпіл.
3. Помістити в каструлю з трьома літрами води півтора кілограма вимитих яловичих кісток.
4. Припинити нагрівання, коли вода закипить. Воду злити, кістки промити під краном, каструлю вимити.
5. У каструлю повернути кістки, влити 3 літри води. Варити 2,5 години. Вогонь-зовсім маленький, бульйон повинен нудитися.
6. У бульйон покласти цибулю, моркву, селеру, чайну ложку перцю горошком і столову ложку солі. Варити 30 хвилин.
7. Бульйон процідити.

як приготування консоме
1. Збити два яєчних білка, потім підмішати 150 грам яловичого фаршу і 100 грам льоду.
2. Додати фарш з білками в каструлю з процідженим бульйоном, каструлю поставити на вогонь.
3. Варити 15 хвилин. Далі бульйон процідити через дрібне сито — консоме готово.

Фкуснофакти

1. Консоме — наваристий, абсолютно прозорий бульйон, який готують з яловичини або курки. Блюдо французької кухні, на початку XIX століття стало дуже популярним в Україні.

2. Рецепт подвійного консоме: в зварений бульйон кладуть шматки м'яса (для даного рецепта приблизно 750 грам) і варять їх до готовності, потім бульйон очищають від дрібних фрагментів тваринного білка фаршем і збитим яєчним білком.

3. Ретельно процідити бульйон на фінішній стадії приготування допоможе в кілька разів складений шматок марлі, який рекомендується покласти в сито.

4. Консоме подають з пиріжками (начинка переважно м'ясна). Можна доповнити консоме вареними грибами або овочами — їх заливають бульйоном безпосередньо на столі.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?