Як приготувати свинячий бульйон
продукти
Свинина на кістки — півкіло
ріпчаста цибуля — 1 голова
морква — 1 штука
селера — 2 кореня
часник — 2 зубці
лавровий лист — 1 листочок
сіль — 1 столова ложка
чебрець і чорний перець горошком — по щіпці
як варити свинячий бульйон
1. Свинину розморозити, помити, видалити жорсткі жили.
2. Ріпчасту цибулю, часник і моркву очистити.
3. Свинину викласти в каструлю.
4. 3аліть свинину 3 літрами води і поставити каструлю на великий вогонь.
5. Додати до свинини сіль, чорний перець, чебрець, часник, селера.
6. Як тільки над водою з'явиться пар, зробити вогонь середнім.
7. Уважно стежити за піною, знімаючи її.
8. Зменшити вогонь до тихого і варити свинячий бульйон 1,5 години.
9. М'ясо викласти з каструлі, бульйон процідити.
ваш свинячий бульйон зварений!
Фкуснофакти
— калорійність свинячого бульйону — 45 ккал/100 грам. Щоб зробити свинячий бульйон менш калорійним, готовий бульйон остудити і на добу прибрати в холодильник, після чого ложкою зняти світлий жировий шар. Або при варінні свинини можна довести воду до кипіння, потім злити бульйон і залити свинину свіжою водою. Це називається « зварити другий бульйон».
— термін придатності свинячого бульйону — 7 днів, для довгого зберігання необхідно розлити бульйон по поліетиленовим пакетам і заморозити, тоді він буде зберігатися до півроку.
— хоча звичайне призначення бульйону — суп, подавати свинячий бульйон смачно з грінками або виклавши в тарілку з бульйоном розрізані відварені курячі яйця. Сам бульйон рекомендується посипати рубаним зеленою цибулею. Ще одне поширене застосування свинячого бульйону — використання в соусах.
— приправи для варіння бульйону зі свинини — часник, цибуля, морква, кінза, корінь і зелень петрушки.
— свинячий бульйон рекомендується вживати в їжу помірно: незважаючи на те, що він дуже корисний для здоров'я вмістом вітаміну B (нормалізація обміну речовин на клітинному рівні), надмірне його вживання перевантажує роботою органи травлення.