Як варити бульйон з креветок
Продукти
Панцири і голови креветок — півкіло
Вода — 1,2 літра
морква — 1 велика
Лук — 1 великий
селера — 1-2 стебла
запашний перець — 2 горошку
лавровий лист — 1 невеликий
Вода — 3-4 літри
Як готувати
- поставте чайник на вогонь.
- у невеликій кількості олії обсмажте на дні каструлі овочі до золотистого кольору.
- після того, як овочі почнуть золотитися, всипте до них креветочні голови, панцирі і приправи.
- обсмажуйте панцирі 5-10 хвилин перемішуючи і притискаючи голови для того, щоб видавити з них сік.
- коли панцирі почервоніють залийте їх закипілої водою з чайника.
- дочекайтеся повторного закипання і переведіть вогонь на мінімум.
- варіть 1-1, 5 години на тихому вогні, періодично знімаючи піну.
- після варіння процідіть бульйон через сито в іншу каструлю — повинно вийти близько 1 літра наваристого бульйону.
правильний бульйон з креветок
креветочні панцирі з головами, таять в собі величезну кількість аромату. Навіть якщо ви купували креветки без голів, то відмінний бульйон вийде і просто на панцирах.
якщо у вас немає селери або ви просто його не любите, то бульйон можна варити без нього.
з креветок можна варити повністю креветковий бульйон, а можна додавати кілька панцирів або голів при варінні бульйону з риби або навіть курки.
якщо у вас в холодильнику лежить кріп, то його стебла можна додати в бульйон за 20-10 хвилин – це додасть бульйону насиченості. З креветочного бульйону можна зробити вершковий суп на швидку руку. Для цього додайте в нього кілька сирків "дружба", трохи кропу, зеленої цибулі і кілька креветок, а якщо у вас є вершки і брокколі, то додайте їх і вийде ще смачніше.