⏰ як варити овочевий бульйон і скільки часу

Скільки варити овочевий бульйон?

20:00
в каструлі овочевий бульйон варити 20 хвилин на середньому вогні під прикритою кришкою.
в мультиварці овочевий бульйон спочатку поставити на 20 хвилин в режимі "Випічка", тушкувати овочі не наливаючи воду, а тільки поклавши овочі і масло, потім варити півгодини з водою в режимі "Гасіння".

Як варити овочевий бульйон

продукти
Вода — 2 літри
рослинна олія — 2 столові ложки
цибулина — 1 штука
морква — 2 штуки
корінь петрушки — 1 штука
помідор — 1 штука
часник — 2 зубчики
Петрушка — 6 гілочок
кріп — 6 гілочок
чебрець — 3 гілочки
чорний перець — 5 горошин
лавровий лист — 2 жарти
сіль — 1 чайна ложка

підготовка продуктів
1. Помити і очистити овочі (морква, цибуля, помідор, корінь петрушки), дрібно нарізати.
2. Покласти овочі в ємність для варіння (в каструлю або мультиварку).

Як варити овочевий бульйон в каструлі
1. Залити овочі водою (2 літри), додати сіль, перець, лавровий лист; додати зелень гілочками (петрушку, кріп, чебрець) і часник (його покласти у вигляді цілих зубчиків). 2. Поставити каструлю з майбутнім бульйоном на сильний вогонь, після закипання вогонь зменшити, накрити каструлю кришкою.
3. Варити бульйон ще 20 хвилин.

Як варити овочевий бульйон в мультиварці
1. Покласти овочі на дно чаші, залити рослинним маслом, включити режим «Випічка» і обсмажувати овочі протягом 20 хвилин.
2. Залити овочі водою (2 літри), додати зелень гілочками (петрушка, кріп, чебрець) і часник.
3. Додати приправи (сіль, перець і лавровий лист).
4. Включити режим « гасіння», закрити мультиварку кришкою і варити бульйон ще 60 хвилин.

ваш овочевий бульйон зварений! Процідити готовий бульйон через сито, а овочі видалити.

Фкуснофакти

— для приготування овочевого бульйону додатково можна використовувати білокачанну капусту або капусту брокколі, приємний смак додасть також кольорова капуста. Картопля зробить смак більш насиченим, а буряк додасть бордовий колір.

— приблизно 500 грам овочів і 1,5 літра води потрібно вам для приготування 1 літра овочевого бульйону.

— овочевий бульйон можна зберігати в холодильнику протягом трьох днів, а також можна заморозити його — тоді він буде зберігатися півроку.

— крім перерахованої в рецепті зелені, в овочевий бульйон можна додавати цибулю-порей, кінзу, м'яту, базилік і любисток.

— з овочевого бульйону можна приготувати супи-пюре, різотто, рагу, соуси.

— калорійність овочевого бульйону 13 ккал/100 мілілітрів.

— солити овочевий бульйон необхідно на початку варіння, щоб бульйон вийшов більш наваристим.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?