як варити варення з айви
продукти
на 1 кілограм айви необхідний 1 кілограм цукру і півлітра води.
Як варити варення з айви
1. Вимити айву, ретельно знімаючи пушок з шкірки.
2. Нарізати айву часточками, вирізати насіння.
3. Закип'ятити воду, додати лимонну кислоту, викласти часточки айви і кип'ятити 1 хвилину.
4. У миску насипати половину цукру.
5. Викласти айву з води в миску з цукром і лимонною кислотою, перемішати.
6. Накрити миску рушником і прибрати на 12 годин в темне місце.
7. Воду, в якій кип'ятилася айва, прибрати в холодильник.
8. На ранок айва повинна віддати сік. Якщо цього не сталося, тоді потрібно приготувати півлітра сиропу (на основі води, в якій кип'ятилася айва) і залити їм айву.
9. Поставити миску з айвою на тихий вогонь, і, при закипанні, посипати зверху цукром.
10. Варити Айвове варення 10 хвилин.
11. Знову накрити рушником і прибрати на 8 годин.
12. Потім знову поставити варення на вогонь і варити ще 10 хвилин.
Фкуснофакти
— Айвові насіння можна не викидати, а відокремити від насіннєвих коробочок і додати в варення — при варінні вони размягчатся.
—в мультиварці варити варення в 2 прийоми: спочатку настояти з цукром 3 дні, варити 40 хвилин на режимі « гасіння», потім залишити в закритій мультиварці варення на 10 годин, і в другій прийом варити його 30 хвилин на тому ж режимі. Остудити і розлити по банках.
Айвове варення з волоськими горіхами
продукти
Айва свіжа — 1,5 кілограма
цукор — пісок - 1,5 кілограма
Вода — 3 склянки
волоські горіхи —
варіння варення з айви з волоськими горіхами
1. Вимити 1,5 кілограма айви, розрізати плоди, видалити жорстку насіннєву коробку з насінням, нарізати на скибочки. Шкірку не варто знімати (характерний запах варення додадуть містяться в ній ефірні масла).
2. Ядра волоських горіхів поламати руками на частини довільного розміру.
3. Висипати в каструлю 1,5 кілограма цукру, додати 3 склянки води, поставити на маленький вогонь і нагрівати до повного розчинення цукру.
4. У каструлю з сиропом викласти скибочки айви і нагрівати 5 хвилин.
5. Залишити айву в сиропі настоюватися 12 годин.
6. Каструлю з варенням з айви поставити на маленький вогонь, довести вміст до кипіння і нагрівати 5 хвилин.
7. Залишити варення настоюватися 12 годин.
8. На маленькому вогні варення довести до кипіння.
9. У каструлю додати волоські горіхи і варити, помішуючи (намагаючись не порушувати форму скибочок), на невеликому вогні 40 хвилин.
гаряче варення перекласти в банки.