Рецепт варення з кабачків з апельсином
Продукти
Кабачки — 3 кілограми
Лимони — 3 великих
Апельсини — 2 штуки
цукор — 1,5 кілограма
Як варити варення з кабачків
1. Кабачки вимити, обсушити, очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити насіння.
2. Нарізати кабачки кубиками стороною 2-3 сантиметри.
3. Апельсин очистити і нарубати шматочками.
4. В емальовану каструлю викласти кабачки і апельсини, пересипаючи цукром.
5. Накрити майбутнє варення серветкою і поставити в холодне місце на 12-14 годин.
Як варити варення з кабачків з апельсинами в каструлі
1. Каструлю з сумішшю для варення поставити на вогонь і варити 40 хвилин після закипання, помішуючи дерев'яною паличкою.
варення з кабачків і апельсинів в мультиварці
1. Викласти кабачково-апельсинову суміш в ємність мультиварки.
2. Чи не накриваючи мультиварку, варити варення 1 годину на режимі «гасіння», при варінні обов'язково помішуючи варення дерев'яною ложкою або лопаткою.
варення розкласти по стерилізованим банкам, закатати кришками і прибрати на зберігання.
Фкуснофакти
— варення з кабачків з апельсином нагадує за смаком Ананасове.
— щоб надати варення кислинку, можна влити в кінці варіння в варення додатково лимонний сік (від 1 лимона) або всипати лимонну кислоту (1 чайна ложка).
— у варення можна додати свіжу полуницю, курагу і родзинки.
— щоб зробити джем з кабачків з апельсинами, необхідно через 20 хвилин після варіння подрібнити вариться суміш занурювальним блендером.
— Цедру апельсина можна додати в варення, попередньо натер його на дрібній тертці.
— якщо для варення використовуються молоді кабачки, їх можна не очищати від шкірки і насіння.