Як варити варення з айви
продукти
Айва — 1 кілограм
цукор-пісок — 800 грам
Лимон — 1 штука
Вода — 250 мілілітрів
горіхи волоські — 100 грам
цукор ванільний — 10 грам
підготовка продуктів
1. Ретельно вимити 1 кілограм айви так, щоб її поверхня стала гладкою і видалити серцевину.
2. Айву нарізати скибочками висотою приблизно 4 міліметри.
3. Ретельно вимити і подрібнити блендером 1 лимон.
4. Висипати в каструлю 400 грам цукру і влити 250 мілілітрів води.
5. На середньому до повного розчинення цукру варити сироп.
6. Після розчинення цукру додати в сироп залишилися 400 грам цукру і розмішати.
7. Знизити вогонь до мінімального і варити сироп на повільному вогні ще 5 хвилин.
8. Очистити 100 грам горіхів і порубати їх на великі шматочки.
як варити варення
1. Викласти нарізану айву в каструлю і залити цукровим сиропом.
2. Дочекатися закипання і варити варення 5 хвилин по тому які зняти каструлю з плити і поставити в холодне місце на 12 годин настоюватися.
3. Процедуру повторити.
4. Втретє повернути варення на плиту і довести до кипіння.
5. Додати до айви тертий лимон, ванільний цукор і нарубані горіхи.
6. Варити варення 5-7 хвилин після чого зняти з вогню і закатати.
Фкуснофакти
— у варення з айви з лимоном можна додати часточки апельсинів з шкіркою.
— варення з айви виходить досить сухим, так як фактично вся рідина вбирається в айву. Тому варення підходить в якості начинки для пиріжків. Якщо потрібно приготувати більш рідке варення, значить, необхідно збільшити обсяг води до 500 мілілітрів.
— калорійність варення з айви з лимоном 212 — ккал/100 грам.