⏰ як варити варення з айви з горіхами - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з айви з горіхами?

15:00
Варення з айви з горіхами варити 50 хвилин і настоювати 24 години. Загальний час приготування близько 26 годин.

варення з айви з горіхами

продукти
на 2 пів літрові банки
Айва — 1 кілограм стиглих плодів
Ядра горіхів (волоських) — 1 стакан
цукор — 1 кілограм
Вода — 1 стакан

Як приготувати варення з айви з горіхами
1. Ядра волоських горіхів (1 склянка) порубати ножем, але не дрібно.
2. Вимити і витерти рушником айву.
3. Очищені від шкірки плоди ножем розділити на чотири частини, серцевину видалити.
4. Четвертинки айви нарізати часточками товщиною 5 міліметрів.
5. У каструлю скласти очищення-шкірку і середні частини плодів, склянкою води залити. Закип'ятити, проварити 2 хвилини.
6. Процідити відвар (очищення викинути), повернути в каструлю, всипати цукор (кілограм). Нагрівати, щоб повністю розчинився цукор.
7. Айву покласти в сироп, варити 5 хвилин. Залишити варення 12 годин настоюватися.
8. На зовсім маленькому вогні прогрівати каструлю з варенням 15 хвилин. Помішувати. Залишити варення 12 годин настоюватися.
9. Додати горіхи в Айвове варення, все перемішати, варити 30 хвилин (вогонь маленький). Обов'язково помішувати. Оцінити стан скибочок айви — якщо вони недостатньо м'які, додати 10 хвилин варіння. Розкласти Айвове варення з горіхами в банки, кришками закрити.

Фкуснофакти

— жорстка і терпка айва стає м'якою, солодкою і дивно ароматною тільки після термічної обробки. Від шкірки айву годі й очищати — запах варення буде більш насиченим.

— Айва має дуже щільну м'якоть і потребує тривалої теплової обробки, особливо якщо плоди не досить зрілі. Іноді буває необхідно додати ще один цикл нагрівання-настоювання.

— дуже важливо, щоб айва була стиглої, інакше скибочки не просочаться сиропом і залишаться жорсткими. Зелені плоди залиште дозрівати в темному місці. Після дозрівання їх можна використовувати для приготування варення.

— використовувати мультиварку і хлібопічку для приготування цього виду варення не варто, так як десерт довго готується – не тільки вариться, але і обов'язково настоюється.

— орієнтиром, що Айвове варення з горіхами готове, служать прозорість і м'якість скибочок айви, які набувають бурштиновий колір.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?