⏰ як варити варення з апельсинів - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з апельсинів?

30:00
Варити апельсинове варення в каструлі півгодини . Всього для приготування варення з апельсинів необхідно близько 7 годин, з них на кухні необхідно провести 1 годину.

для приготування варення з апельсинових кірок необхідно 4 дні.

Як варити варення з апельсинів

що потрібно для варення з апельсинів
на 1 кілограм апельсинів необхідний 1 кілограм цукру, 1 літр води, паличку кориці і сік 1 лимона.

Як варити варення з апельсинів
1. Зняти цедру з апельсина.
2. М'якоть апельсина нарізати шматочками, видалити кісточки.
3. Апельсини посипати цукром і перемішати.
4. Поставити в темне місце на 6 годин.
5. Сталеву каструлю поставити на невеликий вогонь, додати воду, сік лимона, апельсини і варити після закипання 30 хвилин на тихому вогні.
6. Зняти нитку з кірок, розлити апельсинове варення по банках.

до речі! У Британії за консистенцією апельсинового джему можна було визначити, до якого класу належала людина. Наприклад, в компанії, заснованої принцом Уельським, джем був досить рідким. А в супермаркетах фірми « Моррісонс», розрахованих на людей зі скромним достатком, він по густоті був схожий на пластилін.

як варити варення з апельсинових кірок

що потрібно для варення з апельсинів
апельсинові кірки (бажано тільки цедра, без білого шару) — півкіло
цукор — 600 грам
Лимон — половинка
Вода — 100 мілілітрів
Кардамон, імбир і кориця — за смаком

як варити варення з кірок
1. Апельсинові кірки залити холодною водою і настояти 3 дні, кожні 12 годин змінюючи воду.
2. Нарізати апельсинові кірки кубиками — або, щоб варення було красивим, згорнути кожен шматочок апельсинових кірочок в рулетик і нанизати на єдину нитку.
3. У не емальовану каструлю налити воду, поставити на тихий вогонь, додати цукор і розмішати його в міру підігріву.
4. У гарячий сироп викласти кірки, видавити сік з половинки лимона, довести до кипіння і варити 5 хвилин .
5. Повністю остудити варення (6-7 годин) і знову поставити на тихий вогонь, варити 5 хвилин.
6. Знову остудити варення і знову кип'ятити 5 хвилин на тихому вогні. Апельсинові кірки повинні стати прозорими і м'якими, якщо необхідно, повторити процедуру варіння-охолодження ще 1-2 рази.
7. Розкласти варення з апельсинових кірок по стерилізованим банкам.
8. Банки перевернути, укутати ковдрою і повністю остудити.
9. Зберігати банки після повного охолодження в темному прохолодному місці.

як швидко варити варення з кірок
1. Апельсинові кірки залити холодною водою і залишити на 1 годину, потім злити воду.
2. Налити в каструлю 1 склянку води, поставити на вогонь.
3. Після закипання води, перекласти кірки в каструлю.
4. Варити кірки 15 хвилин на тихому вогні, потім злити воду і перекласти кірки.
5. Залити кірки нової водою і після закипання варити 15 хвилин.
6. Повторити процедуру варіння кірок в новій воді.
7. Зробити сироп: в каструльку налити 100 мілілітрів води, поставити на вогонь, додати цукор і розчинити його у воді.
8. Викласти апельсинові кірки і варити 20 хвилин.
9. Додати до варення лимонний сік, кардамон, імбир і корицю — і варити ще 20 хвилин на тихому вогні.
10. Зняти кірки з нитки, викласти варення в банки і закрутити.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?