⏰ як варити варення з кавунових кірок - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з кавунових кірок?

15:00
На приготування варення з кавунових кірок йдуть майже що добу.

Як варити варення з кавунових кірок

продукти
кавунові кірки — 1 кілограм
цукор — 1 кілограм
Вода — 9 склянок
Сода — 1,5 чайні ложки
Лимон — 1 штука

Як варити варення з кавунових кірок
1. Кірки очистити від темної шкірки і нарізати кубиками стороною 2 сантиметри. Кожен шматочок наколоти виделкою.
2. У шести склянках води розчинити соду, викласти кірки і залишити на 5 годин — це необхідно для того, щоб скоринки зберегли структуру і придбали прозорий вигляд. Потім промити кавунові кірки.
3. У каструлю налити півлітра води, всипати цукор і поставити на вогонь.
4. Розчинити у воді цукор при помішуванні, після закипання викласти в сироп кавунові кірки і влити свіжовичавлений лимонний сік.
5. Варити варення з кавунових кірок 20 хвилин, потім залишити на 4-5 годин.
6. Знову поставити на тихий вогонь, дочекатися закипання при помішуванні, і знову остудити.
7. Повторювати процедуру кип'ятіння-остужіванія до тих пір, поки кавунові кірки не стануть прозорими.
8. Готове варення з кавунових кірок розлити по банках, остудити, поставивши банки догори дном, потім прибрати на зберігання.

варення з кавунових кірок і варильні гаджети

як варити варення з кавунових кірок в хлібопічці
варення з кавунових кірок в хлібопічці варити 1 годину на режимі «варення/Джем». Нарізані кавунові скоринки викласти в мультиварку, посипати цукром, додати воду і варити, помішуючи 1 раз в 20 хвилин. Після варіння гаряче варення розлити по банках і закрутити.

Як варити варення з кавунових кірок в мультиварці
в мультиварці варення з кавунових кірок варити півгодини на режимі «гасіння» в три прийоми. Між прийомами робити перерву до повного охолодження варення.

поділитися з друзями
Рейтинг
( поки оцінок немає )
Сколько варить?