як варити варення з аличі
продукти для варіння
алича — 1,5 кілограма
цукор — 1,5 кілограма
Вода — 2 склянки (600 мілілітрів)
Як варити варення з аличі
1. Перебрати аличу, придатну для варення: щільну, що не перезрілу, без підгнилих місць.
2. Вимити аличу, видалити кісточки, обдати гарячою водою.
3. Зварити сироп: в каструлю налити води, всипати цукор і варити 10 хвилин на тихому вогні після закипання.
4. Викласти в сироп ягоди, перемішати і варити 5 хвилин, знімаючи піну.
5. Повністю остудити варення, повернути на вогонь і варити 10 хвилин.
6. Цю процедуру повторити ще 3 рази.
готове варення розкласти по гарячих стерилізованих банках, закатати, остудити і прибрати на зберігання.
варення з аличі з лаймом
продукти
алича — 1 кілограм
Лайм — 1 штука
цукор — 1 кілограм
Вода — половина склянки
Як варити варення з лайма і аличі
1. Вимити 1 кілограм аличі. Розсипати плоди на паперовий рушник, щоб злегка просушити.
2. Ножем розрізати плоди на половинки і діставати кісточки.
3. Половинки аличі викласти в глибоку каструлю і засипати 1 кілограмом цукру.
4. Лайм розрізати навпіл і нарізати на півкільця. Викласти в миску і залити половиною склянки окропу. Через 10 хвилин додати шматочки лайма разом з водою в каструлю з аличею. Перемішати, залишити на 5 годин.
5. На маленькому вогні довести вміст каструлі до кипіння, постійно помішуючи.
6. Після закипання варити 20 хвилин, на дуже маленькому вогні.
готове варення розкласти в банки, закрити кришками, прибрати в темне сухе місце.