⏰ як варити варення з баклажанів - загальні правила, стерилізація, рецепт-п'ятихвилинка і як зварити швидко.

Скільки варити варення з баклажанів?

15:00
Варення з баклажанів готувати 35 хвилин.

Як варити варення з баклажанів

продукти
баклажани — 6 штук середнього розміру
цукор — 200 грам
Вода — 350 мілілітрів
Гвоздика — 6 штук
лимонний сік — 2 столові ложки

підготовка продуктів
1. Баклажани очистити від шкірки.
2. Замочити баклажани в підсоленій воді (на 1 літр води – 1 столова ложка солі).
3. Через 15 хвилин віджати баклажани від води.

Як варити варення з баклажанів
1. Закип'ятити 1 літр води. Викласти баклажани в каструлю і проварити 5 хвилин. Баклажани дістати з води, викласти на тарілку, остудити.
2. Закип'ятити 350 мілілітрів води. Розчинити у воді 200 грам цукру, додати 4 бутони гвоздики. У цей сироп опустити баклажани. Варити варення 30 хвилин.
3. Додати 2 столові ложки соку лимона. Прокип'ятити 1 хвилину.
4. Дати баклажанів настоятися в сиропі протягом 10 годин.

Фкуснофакти

— готовність варення визначають, капнув краплю сиропу на тарілку. Якщо воно не розтеклося, то варення готове.

— варення з баклажан за смаком дуже схоже на варення з інжиру.

— лимонний сік і гвоздика прибирають характерний для баклажана запах.

— баклажани для варення краще вибирати молоді і маленькі, довжиною до 15 сантиметрів. Плоди потрібно вибирати ті, в яких насіння маленькі — такі розваряться.

— якщо маленьких баклажанів знайти не вдалося, можна використовувати великі плоди. Їх потрібно очистити від шкірки і порізати скибочками 5-6 сантиметрів.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?