Як варити варення з баклажанів
продукти
баклажани — 6 штук середнього розміру
цукор — 200 грам
Вода — 350 мілілітрів
Гвоздика — 6 штук
лимонний сік — 2 столові ложки
підготовка продуктів
1. Баклажани очистити від шкірки.
2. Замочити баклажани в підсоленій воді (на 1 літр води – 1 столова ложка солі).
3. Через 15 хвилин віджати баклажани від води.
Як варити варення з баклажанів
1. Закип'ятити 1 літр води. Викласти баклажани в каструлю і проварити 5 хвилин. Баклажани дістати з води, викласти на тарілку, остудити.
2. Закип'ятити 350 мілілітрів води. Розчинити у воді 200 грам цукру, додати 4 бутони гвоздики. У цей сироп опустити баклажани. Варити варення 30 хвилин.
3. Додати 2 столові ложки соку лимона. Прокип'ятити 1 хвилину.
4. Дати баклажанів настоятися в сиропі протягом 10 годин.
Фкуснофакти
— готовність варення визначають, капнув краплю сиропу на тарілку. Якщо воно не розтеклося, то варення готове.
— варення з баклажан за смаком дуже схоже на варення з інжиру.
— лимонний сік і гвоздика прибирають характерний для баклажана запах.
— баклажани для варення краще вибирати молоді і маленькі, довжиною до 15 сантиметрів. Плоди потрібно вибирати ті, в яких насіння маленькі — такі розваряться.
— якщо маленьких баклажанів знайти не вдалося, можна використовувати великі плоди. Їх потрібно очистити від шкірки і порізати скибочками 5-6 сантиметрів.