варення з бананів і апельсинів
продукти
Апельсини — 2 штуки (500 грам)
банани — 3 штуки (500 грам)
цукор — 1 склянка
підготовка продуктів
1. Нарізати кружками три банана без шкірки.
2. Нарізати кубиками м'якоть двох апельсинів.
приготування на плиті
1. Помістити апельсини в каструлю, засипати 1 склянкою цукру, зверху викласти банани.
2. Нагрівати до кипіння (вогонь маленький).
3. На помірному вогні бананово-апельсинове варення варити 45 хвилин. Помішувати.
приготування в мультиварці
1. Апельсини, банани, цукор скласти в чашу.
2. Режим « Випічка» — готувати 40 хвилин.
3. Відкривати мультиварку і перемішувати варення.
приготування в хлібопічці
1. У відерце скласти апельсини, банани, цукор.
2. Налаштувати хлібопічку на режим «Джем» і готувати 45 хвилин.
Фкуснофакти
— варення з «зимових» фруктів — бананів і апельсинів — здорово варити взимку, коли ціни на готове варення високі, а до млинців або інших десертів хочеться солодкого Доповнення. Бананово-апельсинове варення можна варити цілий рік, тому про запас цей смачний і красивий десерт зазвичай не готують. Якщо все-таки потрібно довго зберігати варення — додайте 2,5 склянки цукру і використовуйте стерилізовану тару.
— кількість цукру, використовуваного в рецепті, залежить від власної солодощі плодів. Якщо апельсини кислі, можна додати цукру побільше.
— за смаком апельсини годі й нарізати, а віджати в сік, і після варіння варення подрібнити блендером — варення придбає рівномірну консистенцію.
— для варення підійдуть стиглі або злегка недостиглі банани, з досить щільною м'якоттю.
— білу прошарок з м'якоті апельсина і кісточки потрібно ретельно видалити — при варінні вони можуть надати варення гіркий смак.
— варення з апельсинів і бананів при варінні може пригоріти, тому його потрібно регулярно акуратно помішувати ложкою, намагаючись зберегти форму шматочків бананів.