Як варити варення з черешні
продукти
на 1 кілограм черешні для варіння черешневого варення необхідний 1,2 кілограма цукру і 200 мілілітрів води.
Як варити Черешневе варення
1. Помити ягоди, видалити кісточки, трохи обсушити.
2. Воду налити в сталеву каструлю, всипати цукор.
3. Довести варення до кипіння і вимкнути.
4. Накрити варення і настоювати 10 годин в темному місці.
5. Закип'ятити варення, остудити.
6. Повторити процедуру 2 рази.
Черешневе варення в мультиварці
засипати вимиту і безкісткову черешню в каструлю мультиварки, додати цукор, варити варення на режимі «Випічка» 1 годину, помішуючи.
Фкуснофакти
— калорійність варення з черешні — 250 ккал/100 грам варення.
— за смаком, можна додати в сироп для варення корицю, лимонний сік, плоди апельсина.
— щоб легко звільнити ягоди від кісток, можна скористатися спеціальним пристосуванням — машинкою для видалення кісточок.
— якщо варення з черешні вийшло рідким, рекомендується додати желюючий засіб або злити і уварити сироп. При варінні варто враховувати, що варення після охолодження буде менш рідким, ніж в гарячому вигляді.
— Сезон варення з черешні — з середини червня по початок липня, в цей час найбільш вигідно купувати черешню для заготовок.
— з жовтої черешні варення варити так само, як і з червоною.
— відмінність черешні від вишні: черешня підвид вишні, ягоди вважаються більшими і солодкими. Черешня дорожче вишні, при цьому різниця не завжди очевидна. Спробуйте ягоду на смак: якщо смак м'який майже без кислих відтінків, якщо ягода м'ясиста і дуже м'яка — швидше за все, це саме черешня.
Як варити Черешневе варення з волоськими горіхами
продукти
Черешня — 1 кілограм
волоський горіх (очищений) — 300 грам
цукор — 1 кілограм
Вода — 1 стакан
Лимон — 1 штука
як варити варення з черешні і волоських горіхів
1. При варінні варення з черешні використовувати каструлю або таз з нержавіючої сталі, латуні і алюмінію, дерев'яну ложку/лопатку і шумовку.
2. Черешню помити, перебрати, видалити листочки і можливе сміття, очищені ягоди викласти в друшляк.
3. Волоські горіхи розколоти, відібрати їстівні частини і розрізати їх на невеликі шматочки.
4. Видалити з кожної ягоди черешні кісточку, замінивши її на волоський горіх.
5. У каструлю налити воду, висипати цукор і поставити каструлю на тихий вогонь.
6. Довести сироп для варення з черешні до кипіння, постійно помішуючи дерев'яною ложкою.
7. Викласти в сироп ягоди так, щоб всі вони рівномірно занурилися в сироп.
8. Настояти черешню в сиропі 4 години.
9. Поставити каструлю з варенням з черешні на тихий вогонь і варити 5-7 хвилин.
10. Видавити в варення лимонний сік (кісточки видалити), перемішати і варити ще 3 хвилини.
11. Розлити гаряче Черешневе варення з волоськими горіхами по стерилізованим банкам.
12. До повного охолодження банки з варенням поставити догори дном і накрити ковдрою.