Як варити варення з чорниці
продукти
на 1 кілограм чорниці необхідно 1,5 кілограм цукру.
Як варити варення з чорниці
1. Чорницю промити, висипати в миску і засипати половиною цукру.
2. Накрити чорницю і залишити на 6 годин.
3. Зварити з решти 750 грам цукру і соку, що утворився від зацукрованої чорниці, сироп для чорничного варення.
4. Всипати чорницю і варити 5 хвилин, помішуючи.
5. Остудити варення і розлити його по банках.
чорничне варення в хлібопічці
продукти
Чорниця свіжа — 2 склянки
цукор — 1,5 склянки
лимонна кислота — на кінчику ножа
варіння чорничного варення
1. Чорницю вимити, для цього насипати ягоду в миску і залити водою.
2. Злити воду разом з спливли сміттям і листочками, повторити 3-4 рази, зливається вода повинна стати абсолютно чистою.
3. Пересипати чорницю в друшляк і дати воді стекти, кілька разів струснувши друшляк з ягодою.
4. Чорницю засипати в хлібопекарську форму з лопаткою, додати 1,5 склянки цукру і лимонної кислоти на кінчику ножа.
5. Закрити хлібопічку, виставити режим « Джем»або « варення», варити 1-1,5 години в залежності від типу хлібопічки.
6. Після сигналу таймера витягнути форму з готовим варенням, яке відразу перекласти в чисту, добре просушену банку.
кількість ягоди і цукру залежать від обсягу хлібопекарської форми. Наведена пропорція продуктів для варіння чорничного варення розрахована на форму об'ємом 800 мл.
Фкуснофакти
— якщо варення з чорниці вийшло рідким, можна або додати желирующий компонент, або уварити рідина в варення.
— щоб варення з чорниці було з цілими ягодами, необхідно варити варення-п'ятихвилинку. Тоді ягоди, піддані мінімальної теплової обробки, не втратять свою консистенцію.
— варення може гірчити, якщо до ягодам чорниці додали схожу зовні на чорницю жимолость. Слід акуратно вибирати чорницю, тільки у перевірених продавців. Або збирати чорницю в лісі самостійно.
як варити чорничне варення в мультиварці
продукти
на 1 кілограм чорниці — 2 кілограми цукру і 100 мілілітрів води; додатково — 3 столових ложки лимонного соку
як варити чорничне варення в мультиварці
1. Чорницю перебрати, помити і обсушити.
2. Всипати в мультиварку чорницю і цукор, налити воду, лимонний сік і налаштувати мультиварку на режим «Підігрів» на 10 хвилин. У міру підігрівання, розмішати цукор.
3. Налаштувати мультиварку на режим «гасіння», готувати 2 години, помішуючи раз в півгодини.
як варити варення з чорниці
продукти
Чорниця форте — 1 кілограм
Лимон — 1 штука
цукор — 1 кілограм
Вода — 1 стакан
приготування варення з чорниці
1. У друшляк висипати 1 кілограм чорниці форте (інші назва ягоди: санберрі, канадська чорниця) і вимити під струменем води.
2. Налити в каструлю 1 стакан води, всипати 1 кілограм цукру, перемішати і поставити каструлю на середній вогонь.
3. Вміст каструлі довести до кипіння, постійно помішуючи.
4. У киплячий сироп засипати чорницю і нагрівати 5 хвилин на середньому вогні.
5. Залишити на 5 годин настоятися.
6. Ще 2 рази повторити нагрів і настоювання.
7. Поставити каструлю з варенням на середній вогонь, довести до кипіння.
8. Очистити 1 лимон від цедри (ароматної жовтої шкірки) теркою і видавити сік.
9. Додати цедру і сік 1 лимона, все перемішати і прогріти, помішуючи 5 хвилин. Замість лимона можна використовувати ванільний цукор або листочки м'яти.
розкласти варення з чорниці в сухі банки.