як варити варення з дині
продукти
диня — 2 кілограми
цукор — 3 кілограми
лимонна кислота — 1 чайна ложка
Вода — 4 склянки
як варити варення з дині
для варення краще використовувати недостиглі плоди. Розрізати диню навпіл, видалити насіння, Очистити диню від скоринки. Нарізати диню кубиками стороною 2-3 сантиметри. Викласти в миску, засипати половиною цукру і прибрати в холодне місце на 3 години.
у таз або каструлю для варіння варення налити воду і всипати цукор, що залишився, поставити на вогонь і варити варення 5 хвилин на тихому вогні після закипання, регулярно помішуючи. Потім зняти з вогню і настояти 12 годин.
знову поставити каструлю з варенням на вогонь, варити 7 хвилин після закипання і залишити на 12 годин. У третій прийом уварювати варення до бажаної густоти, при варінні додати чайну ложку лимонної кислоти.
як варити варення з дині в мультиварці
продукти
диня — 2 кілограми
цукор — 1,5 кілограма
Лимон — 2 штуки
мелений імбир — 2 чайні ложка
Як варити варення з дині в мультиварці
Лимон почистити, видалити кісточки і тонко нарізати. Викласти в чашу мультиварки і засипати цукром. Налити півсклянки води і варити на режимі «Варка на пару» на 20 хвилин. Диню очистити від насіння і скоринки, нарізати кубиками.
шматочки дині засипати в мультиварку і довести до кипіння на режимі «Варка на пару». Настояти варення 12 годин. Процедуру нагрівання і настоювання повторити 2 рази. При останній варінні додати імбир. Гаряче динне варення розлити по банках.