Як варити варення з груш з апельсином
продукти
груші — 700 грам
Апельсин — 1 штука
цукор — 1 кілограм
Вода — 170 мілілітрів
сіль — половина чайної ложки
Як варити варення з груш з апельсином
1. Вимити 1 кілограм стиглих груш твердих сортів (краще осінніх) і 1 апельсин.
2. Кожен плід розрізати на дві частини і вирізати насіння, суцвіття і плодоніжки.
3. Половинку груші нарізати на часточки товщиною 0,5 сантиметра.
4. Часточки груш помістити в каструлю, залити підсоленою водою і залишити на 7 хвилин, потім воду злити.
5. В окрему каструлю влити 170 мілілітрів води і поставити на максимальний вогонь.
6. Після цього знизити вогонь до мінімуму і порційно, по 150 грам, вводити в воду цукор, постійно помішуючи. Варити 5 хвилин.
7. Викласти в сироп груші, дочекатися закипання і варити 7 хвилин.
8. Через 7 хвилин варення зняти з вогню, накрити рушником і залишити на 8 годин настоюватися.
9. Через 8 годин варення поставити на газ і знову уварити протягом 7 хвилин.
10. Зняти з вогню і залишити на 8 годин.
11. Повторити процедуру ще 3 рази.
12. В останній раз уварки варення додати до варення нарізану на тонкі часточки половину апельсина.
13. Варити варення на мінімальному вогні 25 хвилин.
14. Перевірити готовність варення, капнув краплю варення в стакан з водою. У разі, коли крапля залишилася цілою і впала на дно, варення готове і його можна розливати по банках. Банки з готовим варенням з груш з апельсином закатати і прибрати на зберігання.