Автоклав — по суті скороварка для заготовок. М'ясо, овочі або варення готуються у воді під тиском, а за рахунок місткості автоклава банок можна вмістити багато.
1. Автоклав стерилізує банки сам — банки завжди знаходяться під впливом окропу зсередини і зовні, температура досягає 120 градусів.
2. Автоклави великі і вміщають до 50 літрів ємності (до 20 банок 0,5 літра), тому заготовки можна робити швидше і в більшій кількості, ніж звичайними способами.
3. Дотримання чистоти технології — банки просто ставляться в автоклав, все інше відбувається автоматично, практично не вимагає постійного контролю.
4. Варка під тиском забезпечить рівномірну і повну готовність м'яса і риби, що вкрай важливо для харчових властивостей (і в цілому харчової придатності) підсумкових страв.