час читання —3 хв.
Каша з перлової крупи — смачний і поживний гарнір, тільки важливо вміти його приготувати. Що робити, якщо ненароком додали в кашу багато солі? Адже перловку просто так не зварити заново — її потрібно довго замочувати перед варінням.
- найпростіший і негайно діючий спосіб — добре промити крупу, щоб надлишки солі пішли з водою.
- довгий, але точно працює спосіб — відварити приблизно таку ж кількість крупи без солі і добре перемішати, отримавши готову кашу нормального смаку. Надлишок завжди можна заморозити — тоді наступного разу не доведеться витрачати час на замочування перловки.
- ще один варіант — обсмажити готову перловку в олії з консервованим горошком і кукурудзою. Вийде незвичайний, але дуже смачний гарнір.
- також можна змішати кашу з тушкованим без солі м'ясом. Можна вибрати солодкий варіант страви, додавши в перловку родзинки і шматочки кураги.
- якщо занадто солоний смак каші був виявлений вже під кінець варіння, тоді доведеться зробити блюдо більш складним. Один з варіантів — протушкувати перловку з іншими продуктами. Томати, цибуля, гриби, баклажани і болгарський перець добре вбирають в себе зайву сіль і відмінно поєднуються з перловкою. Можна використовувати як якийсь один овоч, так і все, що є під рукою.