⏰ що робити з картоплею після варіння, як її приготувати і подати до столу.

Що робити з картоплею після варіння

10:00
час читання —3   хв.

варена картопля - один з найпростіших і при цьому найсмачніших гарнірів. Перевіривши готовність картоплі за допомогою вилки або гострого вузького ножа, перше, що потрібно зробити, — це злити воду. Потім можна додати шматочок вершкового масла, дрібно порізану зелень, закрити каструлю кришкою і, взявши її за ручки, гарненько струсити. Масло і зелень рівномірно розподіляться по всіх картоплин, але самі вони збережуть форму, залишаться цілими і апетитними. Це сама класична подача вареної картоплі.

другий варіант — пюре, злити воду, потовкти картоплю, поступово додаючи масло, сіль і молоко.

третій варіант — нарізати картоплю скибочками і обсмажити до рум'яності.

четвертий варіант — згасити картоплю разом з уже готовою тушонкою або обсмаженою фаршем. Ну або просто — потерти зверху на картоплю побільше сиру, теж вийде дуже ситно.

для салатів і окрошки бульби відварюють в шкірці. Тому після варіння потрібно злити воду, дати картоплин охолонути і акуратно очистити їх за допомогою гострого ножа.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?