варені креветки смачні самі по собі , без сторонніх добавок. Часто вони вживаються в якості пікантної закуски до пива. Якщо ж душа просить вишукувань, на основі варених креветок можна і приготувати інші страви.
варені креветки нерідко використовуються для приготування оригінальних салатів. Заправляти їх краще не звичним багатьом майонезом, а оливковою олією, лимонним соком, соєвим соусом, нежирною сметаною або натуральним йогуртом. Це підкреслить смак основного інгредієнта і не позначиться негативно на фігурі.
варені креветки також можна згасити в соусі і подати разом з гарніром (паста, рис, локшина, овочі).
Любителі перших страв можуть зварити з креветок легкий, але ситний суп. Особливо смачними виходять супи-пюре.
приємно здивує своїм смаком ще одне небанальне блюдо — роли з креветками. Креветки в ролах можна поєднувати з іншими морепродуктами.