Желатин: 5 кроків до здоров'я
Що таке желатин, ми знаємо. Це суміш жовтуватого кольору, майже не має запаху і смаку. Лікарі вважають його незамінним в медицині, кулінари використовують як загущувач холодців і заливного , в харчовій промисловості желеподібну речовину застосовують для консервації, косметологи переконані, що без нього зберегти молодість практично неможливо.
з чого роблять чарівний продукт
чудесне речовина добувають з колагену. Воно є в шкірі, хрящах, кістках тварин і риб. Існує желатин рослинного походження, який виділяють з морських водоростей — червоних і бурих. Так що м'ясоїди і вегетаріанці в накладі не залишаться.
чим хороший желатин
Колаген сприяє еластичності тканини, що з'єднує кістки людини. А значить желатин, що надходить найчастіше з їжею, гарантує, що дефіциту в ньому не буде.
Як наситити себе желатином
вчені переконані, що желатин безпечний для здоров'я, надлишку в ньому не буде, але почуття міри ніхто не відміняв.
- їжте м'ясні бульйони, відварені разом з кісточками.
- готуйте з желатину домашні солодощі.
- додавайте в супи, йогурт, кефір і соуси.
- розчиняйте в молоці з вівсяними пластівцями.
- використовуйте в фруктових і овочевих коктейлях.