⏰ розповідаємо, з чого роблять желатин і як його використовують.

Що таке желатин?

10:00
час читання —4   хв.

Желатин: 5 кроків до здоров'я

Що таке желатин, ми знаємо. Це суміш жовтуватого кольору, майже не має запаху і смаку. Лікарі вважають його незамінним в медицині, кулінари використовують як загущувач холодців і заливного , в харчовій промисловості желеподібну речовину застосовують для консервації, косметологи переконані, що без нього зберегти молодість практично неможливо.

з чого роблять чарівний продукт

чудесне речовина добувають з колагену. Воно є в шкірі, хрящах, кістках тварин і риб. Існує желатин рослинного походження, який виділяють з морських водоростей — червоних і бурих. Так що м'ясоїди і вегетаріанці в накладі не залишаться.

чим хороший желатин

Колаген сприяє еластичності тканини, що з'єднує кістки людини. А значить желатин, що надходить найчастіше з їжею, гарантує, що дефіциту в ньому не буде.

Як наситити себе желатином

вчені переконані, що желатин безпечний для здоров'я, надлишку в ньому не буде, але почуття міри ніхто не відміняв.

  • їжте м'ясні бульйони, відварені разом з кісточками.
  • готуйте з желатину домашні солодощі.
  • додавайте в супи, йогурт, кефір і соуси.
  • розчиняйте в молоці з вівсяними пластівцями.
  • використовуйте в фруктових і овочевих коктейлях.
поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?