час читання —2 хв.
у плові першим смажиться саме м'ясо. Згадаймо, що яке б м'ясо ви не використовували, завжди під час його обсмажування виділяється сік — в досить великій кількості, іноді м'ясо втрачає до 50% своєї ваги. Якщо першим обсмажити цибулю, то при додаванні м'яса воно стане виділяти м'ясний сік, а він оживляти рум'яний цибулька. І цибулю розвариться, — причому так, що при перемішуванні плову абсолютно перестане відчуватися. Такий ефект абсолютно зайвий. Тому першим обсмажується м'ясо, тільки потім — цибулю, моркву і так далі. Потім додасться вода — але цибулю до цього моменту вже прожариться до такої міри, що вода не розчинить його і він залишиться золотистим.