час читання —1 хв
Варено-копчена гусятина — дуже соковита, не жирна, м'якої структури, але з повністю прокопченним м'ясом — відмінний вибір способу копчення, який до всього іншого ще й дуже швидкий. Перед томлінням на вогні таку гусятину відварюють: кладуть шматки в воду, добре її солять, і відрізають крила. На кожен кілограм м'яса взяти 2 столових ложки солі, чайну ложку перцю, лаврушку, цибулину і моркву, петрушку. Цілого гусака варити 30 хвилин після закипання, окремі шматки — 20 хвилин. Зменшіть вогонь після закипання і обов'язково стежте за піною. Потім стегенця підвішуються в ящику для копчення, і підсушуються хвилин 30, після чого їх можна коптити димом протягом 2-3 годин.