у кавуновий сезон кірки часто пропадають даремно — люди просто не знають, що з ними робити, і викидають. А шкода, адже з кірок 1 кавуна можна зробити багато десерту всього за годину готування. Спосіб дуже простий — спеціально для тих, хто зазвичай не готує або готує тільки прості страви. Принцип простий — скоринки ріжуть, наполягають, варять в цукрі, підсушують в духовці і потім просто на повітрі. До процесу із задоволенням підключаються діти — їм дуже цікаво як з неїстівних кірок виходить солодка няшка.
інгредієнти
кавунові кірки без зеленої шкірки – 1 кг;
цукор-0,5 кг;
Пудра цукрова для обсипання-1 ст. л.
Кислота лимонна-1 ч. л.;
приготування
1. Кавунова кірка із зовнішнього боку — груба, її потрібно зрізати, залишивши більш м'яку світло-зелену частину. Її ОБОВ'ЯЗКОВО потрібно зрізати перш, ніж готувати цукати.
2. Розрізати кірки кавуна на кубики в 1,5-2 сантиметри стороною.
3. Помістити в ємність, рівномірно пересипати 0,5 кілограма цукрового піску.
4. Залишити на 12 годин при кімнатній температурі для виділення соку.
5. Поставити ємність з корочками на вогонь і варити у власному соку 15 хвилин при регулярному помішуванні (10 хвилин після закипання).
6. Зняти з вогню, остудити, вийняти шматочки з сиропу.
7. У сироп насипати лимонну кислоту, проварити його протягом 15-20 хвилин, потім засипати скоринки і варити ще 25 хв.
8. Зняти з вогню, остудити і вийняти скоринки з сиропу.
9. Викласти скоринки на деко, покритий пергаментом, помістити в духовку на 1 годину при температурі 100 градусів.
10. Вийняти з духовки, розкласти на тарілки для подальшого підсушування протягом 2-3 діб.
11. Посипати цукровою пудрою, щоб не злипалися. Зберігати в накритому вигляді.
додатково можна вимочити кубики в содовому розчині 1 годину, щоб цукати стали м'якше.