⏰ чому гречка коричневого кольору?

Чому гречка коричневого кольору?

10:00
час читання —3   хв.

Таким питанням задаються найчастіше рідкісні іноземці, так як народжені в Східній Європи звикли до коричневого кольору змалку. Ще б пак, адже закордоном тільки й чули, що про зелену гречку — її після збору ніяк не обробляють, тому колір вона має ніжно-зелений.

Гречка коричневого кольору тільки з однієї причини — її обсмажують після збору і чищення. Чим ядреней коричневий колір, тим більше смажили гречку. Причому на промислові« сковорідки » потрапляє не сира крупа, а вже пропарена: пропарка потрібна для чищення крупи від лушпиння. Отже, гречка вже в магазинах продається гарненько обробленої. Це має свій мінус — коричнева гречка не така корисна, як зелена. Зате є і плюс — гречку коричневого кольору можна зварити без варіння .

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?