час читання —3 хв.
всім відомо, що холодець — святкове блюдо, традиційно прикрашає російське застілля. Калорійне, м'ясне, з хріном і гірчицею — одне з головних страв будь-якого свята. Але що робити, якщо ви на дієті? Насправді, приготувати дієтичний холодець теж можна, і відступів від класичного рецепту буде всього 2:
- для дієтичного холодцю вкрай важлива калорійність. Її можна зменшити, якщо використовувати філе курки та індички, яловичини і баранини.
- дієтичний холодець готується без додавання кісток і жирних частин м'яса, тому важливо простимулювати його застигання: додайте агар-агар або желатин, але майте на увазі що агар-агар зроблений з трав і менш калорійний. Якщо слідувати інструкції, холодець застигне навіть з дуже дієтичним бульйоном.
в іншому схема варіння холодцю абсолютно та ж — варимо м'ясо, розбираємо, заливаємо бульйоном і охолоджуємо.