⏰ як економити електрику.

Як економити електрику

10:00
час читання —3   хв.

1. По-перше, проводка повинна бути в хорошому стані: якщо постійно вибиває пробки і перегорають лампочки, така проводка швидше доведе до пожежі, ніж придатна як інструмент економії грошей .

2. Замініть лампочки зі звичайних на енергозберігаючі: підійдуть люмінісцентні або ще більш економні — світлодіодні. Якщо використовуєте нічне світло — використовуйте мінімальний. Замінити всі лампочки в квартирі може коштувати 1-1,5 тисячі грн, але витрати на електрику тут же впадуть відсотків на 30 і перегорять такі лампочки через кілька років.

3. Звичку купувати батарейки замініть на більш економну — заряджати акумулятори. Вкладення пари тисяч грн окупиться з головою за рік навіть для однокімнатної квартири.

4. Враховуйте, що вночі електрику швидше за все дешевше (це легко подивитися в будь-який квитанції). Енерговитратні заняття краще перекласти на вечір чи ніч. Звичайно, галасливі роботи вночі проводити не вийде, але, скажімо, гаджети та інструменти точно можна заряджати ночами, запускати пральну машинку і посудомийку теж можна на ніч.

5. Техніка: у великій родині чайник економніше замінити на термопот. Холодильник регулярно розморожувати, а пральну машину не перевантажувати. Це досить просто. Але можна ще заощадити, якщо не сильно брудний одяг прати при низькій температурі. Адже пральні машинки не беруть гарячу воду з водопроводу, а нагрівають її самостійно. Вся техніка ділиться за класами енергоспоживання. Найвищий — А+, а найвитратніший — G.

поділитися з друзями
Рейтинг
(поки оцінок немає )
Сколько варить?